Una dona dona a llum dos bessons d’embrions congelats des de feia tres dècades

El Centre Nacional de Donació d’embrions afig, sense aportar dades, que els embrions són els més antics que han prosperat

Una dona dona a llum dos bessons d’embrions congelats des de feia tres dècades / À Punt NTC

Una dona nord-americana ha donat a llum dos bessons, un xiquet i una xiqueta, els embrions dels quals es van concebre fa trenta anys i s’havien conservat congelats. Segons el Centre Nacional de Donació d’Embrions, els embrions d’aquests dos nadons són els més antics que han prosperat amb èxit, encara que el centre no ha oferit dades concretes que avalen aquesta afirmació.

Aquesta situació ha fet que la mare tinga només tres anys més que els embrions de la xiqueta i el xiquet que fa uns dies va donar a llum als Estats Units. El pare dels nadons, Philip Ridgeway, afirmava respecte a la circumstància dels embrions que han donat vida als seus fills que “és una cosa al·lucinant”.

Els nadons són el cinqué i sisé fill de la parella, que té uns altres quatre fills d’edats compreses entre els dos i els huit anys, encara que cap d’ells va ser concebut amb reproducció assistida o donants.

Segons expliquen en mitjans nord-americans des de la clínica que ha dut a terme el procés, la mare biològica dels nadons era una donant d’òvuls de 34 anys i el pare, un home de 50 anys. Afigen, a més, que la resta d’embrions concebuts per aquesta parella, presumptament es van implantar en la dona. 

També et pot interessar

stats