Un nadó de cinc mesos, l'únic supervivent d'un bombardeig israelià que ha matat la mare i quatre germans

La mediació internacional no apaga l'escalada de tensió després d'una setmana de conflicte i més de 200 morts, 70 d'ells xiquets

Mohammad al-Hadidi acarona a l'hospital el seu bebé Omar, l'únic dels cinc fills que ha sobreviscut al bombardeig
Mohammad al-Hadidi acarona a l'hospital el seu bebé Omar, l'únic dels cinc fills que ha sobreviscut al bombardeig / AFP

Israel ha llançat un nou atac aeri a la Franja de Gaza amb les primeres llums de dimarts i confirma la intenció de "continuar atacant objectius terroristes" que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, havia anticipat a la nit en un discurs per televisió. L'ala armada de Hamas ha promés coets a canvi si no deté "el bombardeig de cases i apartaments residencials".

A la nit, l'artilleria israeliana havia descarregat míssils contra dos edificis de l'enclavament –les ONG xifren en 341 les unitats residencials destruïdes des de fa una setmana– mentre diversos coets enviats des del costat palestí portaven milers d'israelians als refugis. El conflicte tampoc s'apaga a Cisjordània, on un menor de 17 anys ha mort d'un tret al pit durant un enfrontament amb tropes israelianes.

Omar, el nadó que ha sobreviscut al bombardeig que ha matat la família

La mediació internacional no ha aconseguit frenar l'escalada de violència que va començar el passat 10 de maig i que escriu cada dia una nova pàgina de terror. La d'aquesta jornada la trobem a l'hospital Al-Shifa. Allí, Mohammad al-Hadidi no se separa d'Omar, el seu fill de cinc mesos, rescatat entre enderrocs, l'únic supervivent del bombardeig israelià que va afonar l'edifici quan passaven la nit a casa dels oncles després d'una celebració familiar. Han mort la mare del xiquet i els quatre germans, de sis, huit, onze i tretze anys.

El pare, que no s'havia desplaçat a la reunió, denuncia que a diferència d'altres ocasions, l'exèrcit israelià no va avisar de l'atac, que també ha matat la família del seu cunyat. "Aquest és l'objectiu de l'ocupació, huit xiquets i dues mares, aquest és l'objectiu de l'ocupació sionista. Xiquets, segurs en les seues cases, amb roba de festa i joguets a les mans", lamenta al-Hadidi, trencat de dolor.

210 morts, 61 d'ells menors del costat palestí, per huit adults i dos xiquets a Israel

Els responsables sanitaris de Gaza indiquen que els bombardejos israelians han matat 212 persones, entre les quals hi ha 61 xiquets i 36 dones. Tel-Aviv assegura que 130 dels morts són insurgents. Els més de 3.000 coets que Hamas ha llançat des de Gaza han matat deu persones a Israel, inclosos dos xiquets.

Aquest dilluns, Netanyahu desoïa la recomanació d'alto el foc que li va traslladar en una conversa telefònica el president dels Estats Units, Joe Biden. L'administració demòcrata, però, insisteix a defendre el dret de l'estat jueu a la defensa, ha bloquejat el Consell de Seguretat de l'ONU de pronunciar-se sobre el conflicte i ha aprovat la venda a Israel d'armament de precisió per valor de 735 milions de dòlars.

També et pot interessar

stats