La segona matinada consecutiva d’intensos bombardejos a Gaza eleva a 197 la xifra de civils morts

Israel i Palestina, lluny de l’alto al foc després d’una setmana d’escalada bèl·lica

Segona matinada consecutiva d'intensos bombardejos de l'aviació israeliana sobre Gaza
Segona matinada consecutiva d'intensos bombardejos de l'aviació israeliana sobre Gaza / Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)

L’escalada bèl·lica a Israel entra aquest dilluns en la segona setmana i sense perspectives de treva. Més prompte al contrari, durant la matinada d’aquest dilluns intenses sèries de bombardejos han tornat a il·luminar el cel de la Franja de Gaza. 

Per segona nit consecutiva, l’aviació israeliana ha descarregat sobre el bloquejat enclavament palestí una ofensiva d’alta intensitat. 54 caces han format part d’una operació que va atacar els habitatges d'alts càrrecs del moviment islamista Hamas, i 15 quilòmetres de xarxa de túnels subterranis, coneguda com a 'metro', en la qual assegura s'amaguen els alts comandaments de les milícies islamistes. 

Els bombardejos arriben després d'un dels atacs més letals del conflicte, que va deixar diumenge 42 palestins civils morts, 10 d’ells menors, a la ciutat de Gaza. Els enfrontaments ja deixen almenys 197 víctimes mortals a la Franja, inclosos 58 menors i 34 dones; i deu persones a Israel, dues d'elles menors. 

Entre els morts, 42 han sigut al barri de Rimal, on han continuat els treballs de rescat de desenes de persones atrapades entre les runes de 5 edificis destruïts.

Rescaten amb vida una xiqueta que va quedar atrapada entre els enderrocs d'un edifici bombardejat a Gaza
Rescaten amb vida una xiqueta que va quedar atrapada entre els enderrocs d'un edifici bombardejat a Gaza / Mohammed Salem (Reuters)

Les milícies de la Franja, per la seua part, van continuar tota la nit amb tir de coets cap a les comunitats israelianes pròximes a Gaza.

El primer ministre israelià Benjamin Netanyahu ha instat a continuar els atacs de represàlia contra Hamas i la jihad islàmica,  amb "tota la força" fins a aconseguir la dissuasió de les milícies. "Estem actuant ara, durant el temps que siga necessari, per a restaurar la calma. Durà temps", ha dit Netanyahu en un discurs televisat

Mentrestant, el consell de seguretat de l'ONU no ha pogut consensuar un missatge d'unitat pel suport dels Estats Units al govern d'Israel. Hui tindrà lloc una nova ronda de reunions entre l'enviat nord-americà i els negociadors de les dues parts, entre ells una trobada amb el president palestí Mahmud Abbas. 

També et pot interessar

stats