Almenys tres persones mortes i més de 200 ferides, després de dos nous sismes al sud-est de Turquia

El 6 de febrer es van registrar dos sismes de magnitud 7,7 i 7,8 a la zona i que han causat la mort d’almenys 41.000 persones

Agents de la policia turca traslladen a una persona ferida
Agents de la policia turca traslladen a una persona ferida / Stringer (Reuters)

Almenys tres persones han mort i 213 han resultat ferides en dos nous terratrémols de magnitud 6,4 i 5,8 a la província turca de Hatay, una de les més afectades pels dos sismes que han causat la mort almenys de 41.000 persones i ferides a més de 105.000. Així ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Süleyman Soylu, que ha advertit de la possibilitat que hi haja més persones atrapades entre les runes dels edificis que han caigut aquest dilluns.

"Tractarem d'arreplegar més informació sobre els edificis assolats", ha dit el ministre, que també ha informat que hi ha hagut almenys vint rèpliques després dels sismes de hui. A més, Soylu ha indicat que s'estan duent a terme tasques de cerca de persones atrapades en tres edificis que han caigut.

La principal tremolor ha sigut al voltant de les 17:04 hores GMT al districte de Defne, al sud de la ciutat d'Antioquia, a la província de Hatay, segons ha anunciat AFAD, l'agència turca de gestió d'emergències. L'altre sisme s’ha registrat tres minuts més tard. La inicial alerta de tsunami, a causa de la proximitat de l'epicentre a la costa mediterrània, ha quedat anul·lada per les autoritats poc després.

Tant Antioquia com la localitat de Samandag han quedat a fosques, cosa que dificulta determinar si hi ha gent atrapada en els edificis que s'han assolat ara. L’alcalde d’aquesta ciutat, Refik Eryilmaz, ha reclamat desesperadament que envien tendes de campanya per a allotjar la població. 

Des del sisme del 6 de febrer, cap dels edificis d'Antioquia és habitable, i hi ha equips de treball de desenrunament que poden haver quedat atrapats per algun assolament. A més, molts supervivents tenen l'hàbit de reunir-se al voltant de fogueres davant dels edificis esfondrats per a ajudar a identificar cadàvers, i poden estar en risc si es desploma algun edifici veí que encara quede. Amb les tasques de recerca de supervivents quasi concloses, es tem que encara puga haver-hi desenes de milers de cossos entre els enderrocs.

Imatge aèria que mostra la destrucció dels primers sismes a la província turca de Hatay
Imatge aèria que mostra la destrucció dels primers sismes a la província turca de Hatay / Umit Bektas (Reuters)

((Estem treballant per a ampliar aquesta informació.))

També et pot interessar

stats