Un cangur mata un home a Austràlia per primera vegada en 86 anys

A la víctima, que sembla que tenia l'animal com a mascota, la va trobar un familiar amb ferides greus. El cangur presentava un comportament agressiu i la policia el va matar

Un cangur a Austràlia en una imatge d'arxiu
Un cangur a Austràlia en una imatge d'arxiu / Dave Hunt (Efe)

La policia d'Austràlia investiga la mort d'un home de 77 anys arran del primer atac mortal d'un cangur al país des del 1936, segons han confirmat les autoritats.

A la víctima, que es creu tenia l'animal com a mascota, la va trobar un familiar la vesprada de diumenge a la seua residència, localitzada en la remota zona rural de Redmond, al sud-oest d'Austràlia, amb "greus ferides".

En arribar els serveis d'emergència, el cangur presentava un comportament agressiu i "va impedir que els metges accediren al ferit", per la qual cosa els agents de la policia també es van desplaçar a la propietat, on van matar a l'animal a tirs a causa de l'"amenaça" que representava al personal de salut.

Els investigadors creuen que l'atac fatal va ocórrer el mateix diumenge i van agregar que l'home no va resistir a les ferides patides, per la qual cosa va morir en el lloc dels fets.

Tot indica, segons les autoritats, que l'animal seria un cangur salvatge que "era mantingut com a mascota per l'home ferit", malgrat que la llei australiana inclou restriccions i regulacions respecte al manteniment de la fauna salvatge en ambients domèstics.

Els cangurs salvatges, que poden sobrepassar els 50 quilos, són comuns en el sud-oest d'Austràlia i, malgrat que els atacs a humans no són inusuals, rarament resulten en morts.

També et pot interessar