Un bombardeig rus a Dnipró mata dues persones, entre elles una embarassada

Els combats han empitjorat a la regió de Kherson i en el Donbass, a l'est d'Ucraïna, on l'exèrcit rus ha repel·lit diversos intents de contraofensiva de les forces armades ucraïneses

Un militar ucraïnés llança projectils de morter a la regió de Khàrkiv, nord-est d'Ucraïna
Un militar ucraïnés llança projectils de morter a la regió de Khàrkiv, nord-est d'Ucraïna / Sergiy Kozlov (Efe)

Dues persones han mort, una d'elles una dona embarassada, i tres més han resultat ferides en el bombardeig rus d'una gasolinera ocorregut aquesta nit a Dnipró, ciutat al sud-est d'Ucraïna.

L'alcalde de Dnipró, Borys Filatov, ha publicat en Telegram que la dona embarassada ha mort a l'interior d'un vehicle mentre que l'altre mort era l'operador d'una estació de rentada d'automòbils.

Els míssils han provocat l'incendi de la gasolinera i el foc s'ha estés en una àrea de 300 metres quadrats.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha publicat en el seu compte de Facebook: "Lluitem contra els terroristes cada dia. Els que maten civils, bombardegen ciutats, destrueixen la vida i el destí dels ucraïnesos. Mai perdonarem. Les represàlies seran justes i inevitables".

L'exèrcit ucraïnés torna a la càrrega a Kherson i el Donbass

D'altra banda, els combats han empitjorat a la regió meridional de Kherson i en el Donbass, a l'est d'Ucraïna, on l'exèrcit rus, segons Moscou, va repel·lir diversos intents de contraofensiva de les forces armades ucraïneses.

Segons el vicegovernador de Kherson designat per Rússia, Kiril Stremoúsov, s'observa una gran quantitat d'equipament bèl·lic destruït fabricat per diferents països. "Des de blindats alemanys fins a australians. Tot això ha sigut triturat i aniquilat en direcció a Kherson", ha afirmat.

El viceministre d'Informació de l'annexionada república popular de Donetsk, Daniil Bezsósov, ha advertit al seu torn que Ucraïna concentra importants forces en el front de Kherson. "Segons diverses dades hi ha al voltant de 40.000 efectius, alguns diuen que són 60.000. L'enemic està en constant moviment, les columnes arriben de nit", ha dit Bezsónov en declaracions a la televisió pública russa.

En prevenció d'una ofensiva ucraïnesa sobre la ciutat de Kherson, que segons l'estatunidenc Institut d'Estudi de la Guerra (ISW) podria ser recuperada per Kíiv abans de Cap d'Any, l'exèrcit rus acumula reserves en el marge dret del Dniéper.

Rússia frena les ofensives ucraïneses

Segons el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, el general Ígor Konaixénkov, al costat de les localitats d'Isxenka i Bruskinske, a uns 70 quilòmetres al nord-est de la Kherson, les forces russes van desbaratar una ofensiva de dos grups tàctics ucraïnesos.

"Tots els atacs van ser repel·lits i van ser aniquilats 130 militars ucraïnesos, tres tancs, nou transports blindats i 11 vehicles militars més", ha afegit.

Moscou, disposada a parlar amb el papa i els Estats Units

Rússia, mentrestant, s'ha mostrat disposada a parlar amb els Estats Units i el papa Francesc per a trobar una solució a la situació creada per la campanya militar russa a Ucraïna. "Estem disposats a debatre tot això amb els estatunidencs, amb els francesos i amb el pontífex", va dir el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov.

Amb aquestes paraules va comentar la iniciativa del president francés, Emmanuel Macron, que aquest dilluns va demanar al papa Francesc que cride el president rus, Vladímir Putin, així com al patriarca de l'Església ortodoxa, Kiril, i el president estatunidenc, Joe Biden, per a impulsar un procés de pau a Ucraïna.

Vora 5.000 milions d'euros a Ucraïna a partir de gener

Finalment, el canceller alemany, Olaf Scholz, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, han insistit en la necessitat d'articular un suport de 3.000 a 5.000 milions d'euros a Ucraïna a partir del mes de gener, dels quals un terç els aportarà el bloc europeu.

"Fer costat ara a Ucraïna és fer costat a un futur membre de la Unió Europea", ha assegurat Scholz.

També et pot interessar

stats