Scholz i Von der Leyen obrin la conferència per a la reconstrucció d'Ucraïna

La cita de Berlín, centrada en la mobilització de l'ajuda internacional a Ucraïna després de l'agressió russa, està organitzada conjuntament per la CE i el G7

El canceller alemany Olaf Scholz pronuncia un discurs durant el V Fòrum Empresarial Germànic-Ucraïnés a Berlín, Alemanya
El canceller alemany Olaf Scholz pronuncia un discurs durant el V Fòrum Empresarial Germànic-Ucraïnés a Berlín, Alemanya / Christian Marquart (Efe)

El canceller alemany, Olaf Scholz, i la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, obrin aquest dimarts a Berlín la Conferència d'Experts per a la Reconstrucció d'Ucraïna, centrada en la mobilització de l'ajuda internacional a aquest país després de l'agressió russa.

La cita està organitzada conjuntament per la CE i el G7, el grup de les set potències del qual Alemanya exerceix la presidència de torn, i comptarà a més amb l'assistència de la directora general del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva.

Per part d'Ucraïna acudeix el primer ministre, Denís Xmihal, i el titular de Finances, Serguei Martxenko, mentre que entre els líders internacionals assistents a la conferència estarà el primer ministre polonés, Mateusz Morawiecki.

La conferència, d'un dia de duració, serà en format híbrid, amb intervencions virtuals del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i del d'Indonèsia, Joko Widodo, el país del qual exerceix la presidència de torn del G20, el grup de les potències industrials i els països emergents, en què segueix integrada Rússia.

Scholz i Xmihal van assistir ja ahir al Fòrum Econòmic Alemany-Ucraïnés i van mantindre a continuació una trobada bilateral preparatòria per a la conferència d'aquest dimarts.

La reconstrucció d'UcraÏna costa 750.000 milions de dòlars

En la seua intervenció davant els empresaris alemanys, el primer ministre ucraïnés va estimar en 750.000 milions de dòlars el cost que implicarà la reconstrucció del seu país i va convidar les empreses europees a participar en aquesta tasca.

Scholz, per la seua part, va cridar des d'aquest fòrum a invertir a Ucraïna, un país destinat a convertir-se "en membre de ple dret de la Unió Europea", va recordar el líder alemany.

"Qui fa costat ara a Ucraïna ho fa a un futur membre de la UE", va apuntar Scholz, qui va recordar la decisió del juny de reconéixer aquest país com a aspirant a l'ingrés en el bloc comunitari.

També et pot interessar

stats