Un atac ucraïnés amb drons provoca un incendi en depòsits de combustible al sud de Rússia

Les forces russes milloren les posicions a diversos sectors del front, segons Moscou

Incendis a la regió ucraniana de Poltava per atacs russos
Incendis a la regió ucraniana de Poltava per atacs russos / X: @ZelenskyyUa

Un atac ucraïnés amb drons ha provocat esta matinada un incendi en diversos depòsits de combustible a la ciutat d'Azov, al sud de Rússia, han informat les autoritats locals.

"Segons dades preliminars, no s'han produït víctimes", ha escrit en el seu canal de Telegram el governador de la regió de Rostov, Vassili Gólubev. Gólubev ha subratllat que l'incendi no representa un perill per a la població i que no hi ha risc de propagació.

Azov és una ciutat de poc més de 80.000 habitants situada a la regió de Rostov confrontant amb les repúbliques populars de Donetsk i Luhansk, annexionades per Rússia el setembre del 2022.

Ucraïna ha declarat que les refineries de petroli i els depòsits de combustible són objectius prioritaris dels atacs.

Les forces russes milloren les posicions en diversos sectors del front

D'altra banda, l'exèrcit rus ha millorat posicions en diversos sectors del front a Ucraïna i augmenta la pressió sobre les tropes ucraïneses, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

El comunicat de guerra diari xifra en unes 300 les baixes ucraïneses entorn de Vovchansk i altres tres localitats de la regió de Khàrkiv durant la passada jornada.

En eixe sector, els militars russos van repel·lir un contraatac d'una brigada d'infanteria de marina ucraïnesa, segons informa el comandament rus.

La situació al front, assenyala Defensa, es manté semblant, de nord a sud. Els militars de l'agrupació Oest "van ocupar altures més favorables" i van causar més de 400 baixes a quatre brigades ucraïneses a la regió de Luhansk".

L'agrupació militar Sud russa "va millorar les seues posicions en primera línia" en combats contra tres brigades ucraïneses a la regió de Donetsk, on hauria causat més de 500 baixes.

Al seu torn, l'agrupació Centre va millorar les posicions tàctiques en afrontar quatre brigades ucraïneses a Donetsk, on van repel·lir quatre contraatacs enemics. A més, l'agrupació Orient també va aconseguir avanços a les regions de Donetsk i Zaporíjia i va repel·lir dos contraatacs ucraïnesos de les defenses territorials i la guàrdia nacional.

En el seu balanç dels últims moviments en el front, el comandant en cap de l'exèrcit ucraïnés, Oleksandr Sirski, ha assegurat que Rússia busca "esgotar el màxim possible" les forces d'Ucraïna i evitar que estes passen a l'ofensiva.

També et pot interessar

stats