Un agent federal mata el sospitós d'haver assassinat un fan de Trump a Portland

L'autor dels fets ha declarat que va disparar quan l'home “va traure una pistola”.

Manifestants enfronten la policia a Portland durant les protestes contra la violència policial
Manifestants enfronten la policia a Portland durant les protestes contra la violència policial / Caitlin Ochs (Reuters)

Un agent federal dels Estats Units ha matat aquest dijous el sospitós d'haver assassinat un seguidor del president estatunidenc, Donald Trump, durant un enfrontament registrat el passat cap de setmana passat a Portland (Oregon) en el context de les protestes contra el racisme.

Segons els diaris The Washington Post i The New York Times, que van citar fonts oficials, el sospitós, identificat com Michael Forest Reinoehl, va morir a Lacey (Washington), quan un grup d'agents federals van intentar arrestar-lo. L'agent que el va disparar assegura que ho va fer quan aquest “va traure una pistola”.

Reinoehl, vinculat al moviment de tall anarquista Antifa, era sospitós d'haver matat de dos trets Aaron J. Danielson, seguidor de Trump i membre del moviment d'ultradreta Patriot Prayer, que es va enfrontar a les persones que es manifestaven a Portland contra la injustícia racial. En una entrevista publicada pel mitjà Vice News, Reinoehl va afirmar que va actuar en defensa propia perquè creia que Danielson anava a a apunyalar-los a ell i a un amic negre.

Suspesos set policies per la mort d'un afroamericà a Rochester

D'altra banda, han suspés els set policies involucrats en la mort de l'afroamericà Daniel Prude el passat 23 de març a Rochester, un dia després que l'advocat de la família publicara un vídeo on es veia els agents cobrint el cap de l'home amb una caputxa i mantenint-lo a terra en una posició en què no podia respirar.

Segons la cadena CNN, l'alcaldessa de la ciutat ha dit que el cap de policia de la ciutat la va enganyar, fet que la va portar a creure que l'home va morir sota custòdia policial per una sobredosi.

Per la seua banda, el president estatunidenc, Donald Trump, ha amenaçat de retallar fons federals a ciutats on s'han produït protestes notables contra el racisme, que ha titllat de “jurisdiccions anarquistes”.

També et pot interessar

stats