Ucraïna denuncia el bombardeig d'una escola a Mariúpol on s'havien refugiat 400 persones

Unes 400.000 persones han quedat atrapades en aquesta ciutat portuària atacada amb míssils per Rússia des de fa dues setmanes

Imatge del teatre de drama de Mariúpol després de l'atac, difosa per les autoritats d'Ucraïna
Imatge del teatre de Mariúpol després de l'atac difosa per les autoritats d'Ucraïna / Pravda Gerashchenko

El president Volodímir Zelenski ha assegurat aquest diumenge que el setge de Rússia a la ciutat portuària de Mariúpol està sent "un terror que es recordarà per segles" i que s'estan traslladant milers de residents per la força a l'altre costat de la frontera. "Durant la setmana passada, diversos milers de residents de Mariúpol van ser deportats al territori rus", ha dit l'ajuntament de la ciutat en un comunicat en el seu canal de Telegram. El consistori ha informat també que les forces russes han bombardejat una escola en la qual s'havien refugiat 400 veïns i es desconeix el nombre de víctimes.

Unes 400.000 persones han quedat atrapades a Mariúpol durant més de dues setmanes i s'han hagut de resguardar del fort bombardeig que ha tallat els subministraments centrals d'electricitat, calefacció i aigua, segons les autoritats locals. Els equips de rescat continuen buscant supervivents al teatre, que va ser arrasat pels russos, mentre el Kremlin nega haver atacat civils.

Divendres, el Ministeri de Defensa de Rússia va dir que les seues forces estaven "estrenyent la soga" al voltant de Mariúpol i que la lluita havia arribat al centre de la ciutat. Segons l'oficina de drets humans de l'ONU, són 847 els civils morts, 399 les persones ferides i 112 els xiquets i xiquetes assassinats a Ucraïna fins al divendres.

Xina diu que sempre està "en el costat correcte de la història"

D'altra banda, després que el president dels Estats Units, Joe Biden, advertira el seu homòleg xinés Xi Jiping de les "conseqüències" si la Xina proporcionava suport militar a Rússia, el ministre de Relacions Exteriors Wang Yi ha afirmat que Pequín "sempre ha defés el manteniment de la pau i oposar-se a la guerra" i que "el temps demostrarà que la Xina està en el costat correcte de la història".

També et pot interessar

stats