Moscou adverteix que tot aquell que arme Ucraïna "posa en risc la seua pròpia seguretat"

L'ambaixador rus ha assegurat davant del Consell de Seguretat de l'ONU que fer això "tindrà repercussions tràgiques"

L'ambaixador de Rússia a les Nacions Unides, Vassily Nebenzia
L'ambaixador de Rússia a les Nacions Unides, Vassili Nebénzia / Reuters

L'ambaixador rus, Vassili Nebénzia, ha advertit davant el Consell de Seguretat de l'ONU que els països occidentals estan "posant en risc la seua pròpia seguretat" si armen Ucraïna. El diplomàtic rus ha recordat que aquest subministrament d'armes suposa "tirar llenya al foc" i que això "tindrà repercussions tràgiques".

"Veiem com es continuen subministrant armes de tota classe (als ucraïnesos) per part de capitals occidentals (...) El fet de posar armes en mans de civils, i això ho saben els occidentals, és un risc per a la seua pròpia seguretat, quan els míssils terra-aire i llançagranades arriben a mans de qualsevol?", ha advertit l'ambaixador.

Nebénzia ha al·ludit específicament a l'anunci del president Joe Biden que els Estats Units subministraria drons, míssils antiaeris, projectils antiblindats i armes de foc amb les seues municions per un valor de 800 milions de dòlars.

"Lamentablement, Ucraïna no és sinó un peó en el tauler d'Occident", ha dit l'ambaixador, que ha dedicat la seua intervenció a denunciar la "campanya de desinformació" dels mitjans occidentals, principalment en el cas de la ciutat de Mariúpol, que ha patit els atacs més durs en aquesta guerra i que és "objecte de moltes mentides".

Segons l'ambaixador rus, totes les informacions aparegudes en els mitjans occidentals sobre el bombardeig d'edificis civils com la Maternitat de Mariúpol o el seu teatre oculten el fet que allí, suposadament, s'havien atrinxerat membres de l'ultradretà Batalló d'Azov.

L'ambaixador ha acusat les forces ucraïneses de dificultar a propòsit l'evacuació de civils amb la finalitat d'"utilitzar-los com a escuts humans".

Prèviament a la llarga intervenció de Nebénzia, els ambaixadors de països occidentals han acusat Rússia no sols d'atacar deliberadament objectius civils, sinó de tractar de fer servir les tribunes del Consell de Seguretat per a practicar el "cinisme" de plantejar la seua pròpia resolució plantejada per a "respectar els principis humanitaris" en la guerra que Rússia denomina "operació especial".

També et pot interessar

stats