Ucraïna defén el sud del país amb el llançament de fins a cent atacs

Rússia envia nova artilleria a la seua frontera del sud, a la regió de Briansk, limítrofa amb el nord d'Ucraïna, i continua els atacs a l'est

Tanc ucraïnés cremat als afores de Kíiv (Ucraïna)
Tanc ucraïnés cremat als afores de Kíiv (Ucraïna) / Esteban Biba (Efe)

L'exèrcit ucraïnés tracta de defendre el sud del país, especialment castigat pels bombardejos de Rússia, i en les últimes 24 hores les unitats de coets, artilleria i avions han llançat més de cent atacs contra les posicions russes, segons ha informat aquest divendres el Comando Operatiu Sud d'Ucraïna.

Segons el comunicat castrense, els russos han perdut en aquesta última jornada 57 soldats, sis vehicles blindats i altres tres motoritzats en el front meridional.

En l'ocupada regió de Kherson, el comandament militar ucraïnés ha denunciat que els russos volen executar "un parany legislatiu amb la convocatòria d'un pseudoreferèndum per a la inclusió d'aquesta àrea en la Federació Russa".

No obstant això, segons els ucraïnesos, "les banderes ucraïneses estan visibles en tots els carrers de Kherson com a evidència que la població no accepta els símbols, el poder i la forma de vida imposada per l'enemic".

Rússia envia nova artilleria a la seua frontera i continua els atacs a l'est

Rússia està enviant artilleria addicional a la seua zona frontera del sud, a la regió de Briansk, limítrofa amb el nord d'Ucraïna, per a ampliar els bombardejos en els assentaments de la regió de Txerníhov, pròxims a Kíiv.

Aquestes operacions ofensives són especialment virulentes a l'est d'Ucraïna, on els russos continuen tractant de controlar de manera total les regions prorusses de Donetsk i Lugansk, i també a Kherson, al sud i parcialment ocupada.

Amb això tracten de mantindre un corredor terrestre entre aquestes regions i la península de Crimea, que Moscou es va annexionar el 2014. Al mateix temps, a la regió costanera d'Odessa, al sud-oest del país, els russos continuen desestabilitzant la situació amb atacs per a crear un corredor terrestre des de l'ocupada Crimea fins a Transdnístria, a la veïna Moldàvia.

Pel que fa a Khàrkiv, fortament bombardejada durant els últims dies, els russos no han fet operacions ofensives en les últimes hores. Els seus principals esforços, segons el comunicat ucraïnés, s'han concentrat a impedir l'avanç de les tropes ucraïneses cap a l'assentament de Vesele, regió veïna de la prorussa Donestk.

Els russos han continuat també llançant atacs aeris i d'artilleria contra la ciutat portuària de Mariúpol, al mar d'Azov. Aquesta ofensiva tracta de bloquejar a les tropes ucraïneses de la planta siderúrgica d'Azovstal, la qual cosa els permetria establir el control total sobre la ciutat.

Mentrestant, a la regió de Mikolaiv, les forces russes han continuat bombardejant instal·lacions industrials, infraestructura urbana i suburbana amb artilleria i llançacoets.

El grup naval rus a la mar Negra consta actualment, segons els ucraïnesos, de quatre vaixells i dos submarins que transporten més de trenta míssils.

També et pot interessar

stats