Rússia ha llançat contra Ucraïna vora 800 míssils des que va començar la guerra

Els russos centren la seua ofensiva a Donetsk, a l'est d'Ucraïna, per a mantindre el corredor terrestre amb la Crimea ocupada, segons Kíiv

Soldats ucraïnesos viatgen en un vehicle blindat en Bakhmut, regió de Donetsk, Ucraïna / Jorge Silva (Reuters)
Soldats ucraïnesos viatgen en un vehicle blindat a Bakhmut, regió de Donetsk, Ucraïna / Jorge Silva (Reuters) / Jorge Silva (Reuters)

Un total de 788 míssils balístics de creuer s'han llançat des que Moscou va començar la invasió d'Ucraïna el 24 de febrer, segons ha informat el cap adjunt de la direcció principal d'operacions de l'Estat Major de les Forces Armades ucraïneses, Oleksii Hromov.

Des del començament de les hostilitats a gran escala, les forces armades russes han dut a terme 487 atacs amb míssils contra Ucraïna en els quals s'han disparat 788 míssils balístics i de creuer des del territori de Rússia i Bielorússia.

Els principals objectius de Rússia amb aquests atacs han sigut instal·lacions d'infraestructura de transport al sud i l'est d'Ucraïna. Les tropes russes també han disparat repetidament contra altres instal·lacions d'infraestructura crítica.

Els russos centren la seua ofensiva a Donetsk

Mentrestant, les tropes russes continuen un dia més fent operacions ofensives en el que denominen la zona operacional de l'est d'Ucraïna. La finalitat és controlar les regions de Donetsk i Lugansk, totes dues prorusses, i Kherson, al sud i parcialment en el seu poder, per a mantindre el corredor terrestre amb la Crimea ocupada.

Segons l'últim informe miliar d'Ucraïna publicat aquest dijous, algunes unitats de l'exèrcit de Bielorússia continuen vigilant la frontera amb Ucraïna, concretament a les regions de Brest i Hòmel.

A més, les tropes russes van disparar foc d'artilleria contra assentaments a Horodnià, a la regió de Txerníhiv, i van llançar un atac aeri contra un assentament de Xostka, a la regió de Sumi, totes pròximes a la frontera bielorussa.

D'altra banda, al nord la regió de Khàrkiv ha sigut molt castigada pels atacs russos dels últims dies. Des d'ací els russos tracten d'ocupar Donetsk i ataquen amb artilleria les tropes ucraïneses per a ocasionar pèrdues en magatzems d'armes i equip militar, principalment.

Mariúpol, l'últim reducte de resistència

Mentrestant, a la ciutat portuària de Mariúpol, al sud del país, els principals esforços dels russos se centren a bloquejar i eliminar les unitats militars d'Ucraïna refugiades en l'acereria d'Azovstal, l'últim reducte de resistència local a la zona.

I a Zaporíjia, punt d'eixida dels refugiats que fugen de la castigada Mariúpol i els voltants, l'exèrcit rus ha disparat artilleria pesant i va usar unitats llançacoets contra les forces ucraïneses.

També et pot interessar

stats