Ucraïna danya per primera vegada el caça més modern de Rússia a 600 quilòmetres del front

Rússia abat set drons en regions frontereres amb Ucraïna de Briansk i Bélgorod

Un soldat ucraïnés disparant
Un soldat ucraïnés disparant / X: @ZelenskyyUa

La intel·ligència militar ucraïnesa assegura que les seues forces han colpejat un avió militar rus d'última tecnologia, el caça Su-57, que estava estacionat en un aeròdrom a quasi 600 quilòmetres d'Ucraïna, després que els seus aliats occidentals permeteren a Kíiv utilitzar les seues armes per a atacs dins de Rússia.

L'anunci va acompanyat d'imatges per satèl·lit de l'avió, preses abans i després de l'atac, que va tindre lloc en l'aeroport d'Akhtúbinsk, a la regió russa d'Astracan, a 589 quilòmetres de la frontera entre tots dos països.

"Les imatges mostren que el 7 de juny l'avió Su-57 estava intacte i que el dia 8 van aparéixer cràters d'una explosió prop d'ell, així com taques característiques causades pel foc que va seguir a un atac", assenyala el servei d'intel·ligència militar, dirigit pel general Kirilo Budànov.

Este és el caça més modern de Moscou, que pot ser utilitzat per a llançar míssils Kh-59 i Kh-69. Segons la intel·ligència militar ucraïnesa, actualment només està en servei "un número molt reduït" d'estos avions. De moment, no és clar l'abast dels danys patits per l'avió atacat. Rússia ha utilitzat un avió Su-57 només ocasionalment en atacs contra Ucraïna.

Rússia abat set drons en regions frontereres amb Ucraïna

D'altra banda, els sistemes de defensa antiaèria han abatut esta nit set drons d'ala fixa ucraïnesos sobre les regions russes de Briansk i Bélgorod, frontereres amb Ucraïna, segons informa este dilluns el Ministeri de Defensa de Rússia.

Bélgorod limita amb la regió de Khàrkiv, que des de fa diverses setmanes és escenari d'una ofensiva de les tropes russes, en el curs de la qual han aconseguit alguns avanços.

Rosaviatsia, l'agència federal de Rússia per a l'aviació civil, ha ordenat este dilluns la suspensió de les operacions de l'aeroport de Kazan, la capital de la república russa del Tatarstan, sense explicar els motius de la mesura.

Encara que el Tatarstan es troba a 800 quilòmetres del punt més pròxim de la frontera ucraïnesa, el seu territori ha sigut impactat en diverses ocasions per drons de les Forces Armades d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats