Ucraïna reivindica el seu primer atac amb armes occidentals en territori rus

Les tropes russes continuen avançant a la regió nord-oriental ucraïnesa de Khàrkiv, ofensiva per la qual diversos països de l'OTAN han autoritzat a Ucraïna l'ús del seu armament contra objectius a Rússia

Dos xiquets onegen una bandera ucraïnesa
Dos xiquets onegen una bandera ucraïnesa / X: @ZelenskyyUa

Les tropes russes continuen avançant a la regió nord-oriental ucraïnesa de Khàrkiv, ofensiva per la qual diversos països de l'OTAN, inclosos els Estats Units, han autoritzat a Ucraïna l'ús del seu armament contra objectius en territori rus, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

Unitats de l'Agrupació Séver (Nord) "van continuar avançant" entre les línies enemigues a Khàrkiv, va assenyalar el comunicat de guerra diari de Defensa.

Així, Ucraïna ha reivindicat el seu primer atac amb el material dels seus socis contra un objectiu militar situat dins de la Federació Russa.

“Un bonic incendi. És un sistema antiaeri S-300 rus. En territori rus”, ha escrit en el seu compte de Facebook la viceministra ucraïnesa per a la reintegració dels territoris ocupats, Irina Veresxuk.

El missatge que va acompanyat d'una foto d'una unitat d'equipament militar cremant. “Primers dies després del permís per a utilitzar armes occidentals contra territori enemic”, ha agregat la viceministra.

Per la seua banda, el Ministeri de Defensa de Rússia ha informat que les forces russes han repel·lit cinc contraatacs de grups d'assalt ucraïnesos en els voltants de les localitats de Liptsi i Vovtxansk.

A més, les unitats de l'agrupació Zapad (Occident) "van ocupar posicions més avantatjoses i van causar baixes a dues brigades ucraïneses en la localitat de Zagoruikivka (regió de Khàrkiv) i Stelmajivka (Donetsk)".

Els Estats Units i Alemanya van donar el divendres llum verda a Kíiv per a llançar atacs en territori rus amb l'armament que li van subministrar eixos països de l'OTAN, i s'hi van sumar a altres països aliats com el Regne Unit, els bàltics i escandinaus.

Això sí, estos atacs ucraïnesos han de limitar-se a colpejar instal·lacions militars a l'altre costat de la frontera a Khàrkiv i mai podrà emprar míssils de llarg abast contra altres objectius.

El president rus, Vladímir Putin, havia amenaçat a Europa amb "greus conseqüències" en cas que els països de l'OTAN permeteren a Ucraïna atacar instal·lacions militars a Rússia.

L'objectiu de l'autorització occidental és frenar l'actual ofensiva russa a Khàrkiv, on Putin va assegurar que busca crear una "zona de seguretat" per a evitar atacs enemics contra les regions frontereres russes.

També et pot interessar

stats