Ucraïna colpeja més concentracions de tropes russes i llocs de control i artilleria

Rússia assegura que té "sota control" la situació a l'est i sud d'Ucraïna davant dels rumors en xarxes socials russes d'avanços de les tropes ucraïneses en diversos punts del front

Un dona ucraïnesa es troba entre les restes d'una casa colpejada per un atac militar rus, en Sloviansk.
Un dona ucraïnesa, entre les restes d'una casa colpejada per un atac militar rus, en Sloviansk / Sofiia Gatilova (Reuters)

Les forces armades ucraïneses han atacat onze llocs de control de l'exèrcit rus en els territoris ocupats, on han controlat també dènou punts de concentració de les tropes russes, un depòsit de munició i un altre de combustible i lubrificants, segons informa aquest divendres l'Estat Major de Kíiv en el seu part militar.

Durant les últimes 24 hores, l'exèrcit d'Ucraïna també ha colpejat nou posicions d'artilleria russes i una infraestructura de defensa aèria i ha destruït a més nou drons russos, segons el comunicat militar.

El balanç oficial diari de l'exèrcit continua sense confirmar o desmentir les suposades contraofensives amb èxit de les forces ucraïneses a la ciutat de Bakhmut, on Ucraïna estaria guanyant terreny després de molts mesos, segons fonts militars russes i ucraïneses.

Ucraïna centra els esforços en les últimes setmanes a destruir infraestructures russes de logística i subministrament darrere del front, tant en la zona tàctica més pròxima a la línia de contacte com en l'anomenada "zona operacional" dins de la mateixa Rússia.

Amb aquests atacs, llançats amb drons, aviació, míssils d'abast mitjà de precisió i fins i tot actes de sabotatge, Kíiv pretén dificultar el subministrament, la coordinació i els moviments de les tropes russes de cara a la seua esperada contraofensiva terrestre per a recuperar territoris.

Només en els primers nou dies de maig s'han registrat catorze explosions provocades per atacs amb drons o accions de sabotatge contra infraestructures situades dins de la Federació Russa com a depòsits de combustible i vies de tren, informa la publicació digital ucraïnesa Liga.net.

Rússia assegura que té "sota control" la situació

Per la seua banda, Rússia ha assegurat que té "sota control" la situació a l'est i sud d'Ucraïna en contra dels rumors en xarxes socials russes sobre avanços de les tropes ucraïneses en diversos punts del front.

"Les declaracions difoses per canals individuals de Telegram sobre trencaments en el front que van tindre lloc en diversos punts de la línia de contacte no es corresponen amb la realitat", ha assenyalat el Ministeri de Defensa de Rússia en un comunicat.

El portaveu castrense, tinent general Ígor Konaixénkov, afirma que "la situació general a la zona de l'operació militar especial està sota control". Ha explicat que a Khàrkiv "no hi ha operacions actives en curs en la direcció de Kúpiansk", i sosté que durant la jornada del dijous l'agrupació de tropes Occidental va detindre les accions de tres grups de sabotatge i reconeixement en aquest front.

També ha dit que en direcció de Liman, a Donetsk, l'agrupació de tropes Centre ha repel·lit dos atacs de grups tàctics en les àrees de Kreminnà i Dibrova, totes dues localitats a la província de Lugansk.

Konaixénkov ha afegit que en la direcció de Donetsk es van frustrar tres intents de reconeixement i es van repel·lir huit atacs de les Forces Armades d'Ucraïna contra les posicions de les tropes russes. A més, ha precisat que els mercenaris de Wagner "continuen alliberant la part occidental de Bakhmut amb el suport de l'aviació i l'artilleria".

El portaveu militar ha destacat també que les subdivisions del grup de tropes Sud estan tractant de bloquejar Avdiívka i prendre Màrinka.

També et pot interessar

stats