Ucraïna admet que les forces russes lluiten pel “control total” de Bakhmut

El cap dels mercenaris Wagner anuncia la presa del barri central i l'administració de la ciutat ucraïnesa: "Jurídicament hem pres Bakhmut"

Un membre de la tripulació de la unitat de tancs ucraïnesos posa prop de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, Ucraïna
Un membre de la tripulació de la unitat de tancs ucraïnesos posa prop de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, Ucraïna / Violeta Santos Moura (Reuters)

L'estat major de les forces armades ucraïneses ha reconegut aquest dilluns en el comunicat de guerra diari que les forces russes “intenten tindre el control total de Bakhmut". Una referència poc habitual en les notes oficials de Kíiv a la possibilitat que Rússia conquiste per complet aquesta ciutat de l'est d'Ucraïna.

Hores abans, Ievgueni Prigojin, cap del grup de mercenaris rus Wagner, que lidera els assalts russos per a prendre la ciutat, va assegurar en un vídeo difós que els seus homes tenien el control del barri central i de l'administració de Bakhmut.

"2 d'abril, 23 hores en punt. Jurídicament hem pres Bakhmut. Els comandants de les unitats que van prendre l'administració i el barri central hissaran ara aquestes banderes (la russa i la del grup paramilitar)", va dir Prigojin, que va agregar que l'exèrcit ucraïnés segueix present en la zona occidental de la ciutat.

En el seu discurs d'anit, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski ha donat les gràcies com fa tots els dies a les tropes que defensen Bakhmut, sobre la situació de les quals ha dit que era “especialment tibant” el diumenge.

Bakhmut és, des de fa mesos, el segment de tot el front ucraïnés on es produeixen els combats més durs. Rússia vol prendre la ciutat per a continuar el seu avanç des de l'est, mentre que Ucraïna resisteix per a parar aqueixa ofensiva i desgastar a l'enemic en aquesta batalla.

També et pot interessar

stats