Rússia ataca el nord-est d'Ucraïna amb drons kamikaze i míssils S-300

L'epicentre dels combats està a Bilohórivka, Bakhmut, Avdíivka i Màrinka. Les forces ucraïneses han repel·lit 22 atacs a Bakhmut on les tropes russes “continuen llançant assalts”

Tombes de persones no identificades assassinades per soldats russos durant l'ocupació de Bucha en el cementeri de la ciutat, als afores de Kíiv, Ucraïna
Tombes de persones no identificades assassinades per soldats russos durant l'ocupació de Butxa en el cementeri de la ciutat, als afores de Kíiv, Ucraïna / Gleb Garanich (Reuters)

Rússia ha atacat aquesta nit diverses províncies del nord i el nord-est d'Ucraïna amb deu drons kamikaze Shahed-136 de fabricació iraniana i almenys nou míssils S-300, sis dels quals han impactat en objectius civils de la metròpolis nord-oriental de Khàrkiv, segons informen les autoritats militars ucraïneses.

"L'enemic continua ignorant les lleis i costums de la guerra i utilitza tàctiques terroristes contra els civils del nostre país", ha escrit l'Estat Major de les forces armades ucraïneses.

Segons la Fiscalia ucraïnesa, alguns dels míssils llançats per Rússia des de la regió de Belgorod, a 40 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, han danyat diversos habitatges i dos automòbils particulars. De moment no es coneixen víctimes civils.

Dels 10 drons kamikazes llançats per les forces russes, 9 han sigut interceptats per l'exèrcit ucraïnés amb sistemes antiaeris, des d'avions o amb les patrulles mòbils que els destrueixen disparant contra ells des de qualsevol posició.

Els drons han sigut llançats des de la regió russa de Briansk contra les províncies ucraïneses de Sumi i Txerníhiv, en el nord i el nord-est del país.

Rússia llança nous atacs també en direcció a Kupiansk

A més, Rússia ha ampliat també les accions ofensives cap al nord de la línia del front, amb atacs en la direcció de la ciutat ucraïnesa de Kupiansk, a la província nord-oriental de Khàrkiv, situada uns 170 quilòmetres de Bakhmut.

"L'enemic centra els seus principals esforços en l'ofensiva en les zones de Kupiansk, Liman, Bakhmut, Avdiivka i Mariinsa", es llig en el comunicat diari de l'exèrcit ucraïnés, que va registrar aquest dijous "més de 80 atacs" en aquests punts del front de l'est del país.

Segons la nota oficial, els atacs russos en les direccions de Kupyansk i Liman "no van tindre èxit", en ser repel·lits per les tropes ucraïneses que defensen aquestes posicions. L'exèrcit ucraïnés també parla d'atacs d'artilleria russos contra diversos municipis pròxims a aquesta línia del front.

"L'epicentre dels combats continua estant en els assentaments de Bilohorivka, Bakhmut,  Avdíivka i Màrinka", ha explicat l'Estat Major de les forces armades ucraïneses, que s'ha referit a 22 atacs russos repel·lits per les forces ucraïneses a Bakhmut, on les tropes russes "continuen llançant assalts".

També et pot interessar

stats