El grup paramilitar Wagner pot haver pres el complex industrial Azom a Bakhmut

Les instal·lacions de la metal·lúrgica i els seus túnels han servit de trinxera als soldats ucraïnesos per a defensar-se de l'ofensiva russa, que ha destruït quasi per complet la ciutat

El president ucraïnés Volodímir Zelenski camina a través d'una trinxera en una posició no revelada de guàrdies fronterers ucraïnesos en l'àrea de Sumy, Ucraïna
El president ucraïnés Volodímir Zelenski camina a través d'una trinxera en una posició no revelada de guàrdies fronterers ucraïnesos en l'àrea de Sumy, Ucraïna / Efe

El grup de mercenaris privat Wagner, vinculat a Rússia, sembla haver pres ja el gegantesc complex metal·lúrgic Azom, a la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, assetjada per aquestes tropes d'assalt des de fa més de sis mesos, segons experts que segueixen el desenvolupament de la guerra.

Les instal·lacions de la metal·lúrgica i els seus túnels han servit de trinxera als soldats ucraïnesos per a defensar-se de l'ofensiva russa, que ha destruït quasi per complet la ciutat.

Segons informa l'Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW), les forces del Grup Wagner continuen aconseguint avanços dins de la ciutat.

Aquest grup d'experts amb seu a Washington assegura que els bloguers russos dedicats a cobrir notícies sobre la guerra, han assenyalat que els combatents de Wagner han capturat el complex Azom i estan treballant per a buidar l'àrea de les forces ucraïneses que hi queden.

Diversos bloguers russos també han afirmat que els russos han avançat al centre de la ciutat, han pres el control del mercat i han arribat al Palau de la Cultura.

És probable que Wagner estiga treballant per a consolidar "els assoliments al nord i al centre de Bakhmut, per a avançar cap al cor de la ciutat i ampliar la seua zona de control cap a l'oest", ha dit l'ISW.

El grup d'experts ha avaluat que les forces russes han avançat en un 5% addicional en aquesta geoestratègica ciutat ucraïnesa en els últims set dies i que actualment ocupen aproximadament el 65% del total de la població.

Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, s'ha convertit en un objectiu geoestratègic per a Moscou i Kíiv, les tropes del qual duen a terme una guerra de desgast a la zona des de fa mesos que, segons els analistes, els ha causat fortes pèrdues humanes i materials.

Moscou ha enviat a aquest front la seua millor força d'assalt, els mercenaris de Wagner, un grup paramilitar dirigit per l'oligarca rus Yevgueni Prigozhin, pròxim al president Vladímir Putin

També et pot interessar

stats