Els russos continuen sense poder controlar Bakhmut, segons Kíiv

Rússia ha llançat 15 drons aquesta passada nit en l'espai aeri de Kíiv i la província de Dnipropetrovsk i Ucraïna ha tombat 14 aparells. Durant el dia també ha atacat amb míssils Sloviansk

Orfenat danyat en Druzhkivka, regió de Donetsk, Ucraïna, després dels últims atacs russos
Orfenat destruït a Druzhkivka, regió de Donetsk, Ucraïna, després dels últims atacs russos / Donetsk Regional Military Administration (Efe)

L'exèrcit rus continua obstinat a controlar l'estratègica ciutat de Bakhmut, en el front oriental d'Ucraïna, sense èxit i assumint grans pèrdues humanes i materials, segons han assegurat aquest dimarts fonts militars ucraïneses.

Davant aquesta situació, la tasca prioritària de les forces militars d'Ucraïna "és esgotar a l'exèrcit rus i infligir-li grans pèrdues", ha explicat Oleksandr Sirski, comandant de les forces terrestres d'Ucraïna.

"Les tropes russes estan tractant de concentrar els seus esforços principals en el front de Bakhmut (a la regió de Donetsk). No desisteixen d'intentar envoltar i capturar la ciutat", ha agregat el responsable militar.

Però "gràcies a l'heroisme i professionalitat de les nostres accions militars, hàbils i coordinades, mantenim la fortalesa de Bakhmut en contra de les expectatives i els pronòstics", ha detallat.

"La nostra tasca principal és esgotar les forces superiors de l'enemic i infligir-los grans pèrdues. Això permetrà crear les condicions necessàries per a facilitar l'alliberament de la terra ucraïnesa i acostar-nos a la victòria", conclou Sirski.

Rússia llança 15 drons contra Ucraïna

D'altra banda, l'exèrcit rus ha llançat durant la passada nit 15 drons contra el territori d'Ucraïna, les defenses aèries han aconseguit abatre'n 14, segons ha informat les forces armades ucraïneses.

Segons ha informat el cap de l'administració militar de Kíiv, 12 drons han sigut “detectats i destruïts” en l'espai aeri de la ciutat.

L'alcalde de Kíiv, Vitalii Klichko, ha informat en el seu compte de Telegram de diverses “explosions” en la capital. Una d'elles va provocar un incendi en un espai comercial que ja ha sigut extingit sense causar víctimes.

Tres drons més anaven dirigits a la província de Dnipropetrovsk, en el centre del país. Dos van ser destruïts per les defenses aèries, mentre que el tercer va impactar en les instal·lacions d'una empresa privada, i va provocar un incendi que no va causar víctimes.

Rússia ataca amb drons Shahed, de fabricació iraniana, infraestructures crítiques ucraïneses, especialment la xarxa elèctrica, des del mes d'octubre passat. Gràcies, en part, a la donació de sistemes de defensa aèria dels seus aliats, Ucraïna aconsegueix interceptar la major part de drons en aquesta mena d'atacs.

Atac amb míssils russos contra Sloviansk

A més, Kíiv va denunciar aquest dilluns un atac amb míssils contra Sloviansk, un dels principals bastions ucraïnesos del Donbass i que podria ser el pròxim objectiu de Moscou.

"Va començar un nou dia amb el terrorisme de la Federació Russa. L'estat agressor va atacar Sloviansk. Desafortunadament, una persona va morir i vàries van resultar ferides en diferents graus", va assenyalar Zelenski.

També et pot interessar

stats