Ucraïna abat un caça Su-25 rus al sector de Pokrovsk, el més calent del front

L'exèrcit ucraïnés ataca amb drons dos instal·lacions petrolieres a la regió russa de Krasnodar i confirma la destrucció d'un depòsit de municions a la regió russa de Vorónej

Soldalts ucraïnesos en el front
Soldalts ucraïnesos al front / X: @ZelenskyyUa

Les Forces de Defensa d'Ucraïna han abatut un avió d'atac Su-25 al sector de Pokrovsk, a la regió oriental de Donetsk, on es concentra el nombre més gran de combats de tot el front.

"Els artillers antiaeris de la brigada mecanitzada separada que porta el nom del general Mark Bezruchko van destruir un altre avió d'atac Su-25, que ara està cremant a les estepes del Donbàs ucraïnés", va informar este diumenge l'exèrcit ucraïnés.

Mentrestant, l'Estat Major de les Forces Armades d'Ucraïna ha informat que només diumenge es van registrar 78 combats, la majoria al sector de Pokrovsk.

En la direcció de Kurajiv les forces ucraïneses van repel·lir 15 atacs i un combat continua actiu, mentre en la de Liman, les tropes russes van llançar deu atacs contra posicions ucraïneses, set d'ells sense èxit.

En el sector de Khàrkiv, els russos van atacar tres vegades les línies defensives de les unitats ucraïneses, i en el de Kupiansk, van assaltar posicions ucraïneses en set ocasions, amb tres combats encara actius.

Ucraïna ataca dos instal·lacions petrolieres a Krasnodar

Drons del Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU) han atacat amb èxit dos instal·lacions petrolieres a la regió meridional russa de Krasnodar, pròxima a la península de Crimea annexionada per Rússia.

Segons l'agència Interfax-Ucraïna, l'atac contra la instal·lació petroliera Lukoil-Yugnefteprodukt, prop del poble de Pavlovskaya, va provocar un incendi de grans proporcions.

A més, drons de l'SBU també van provocar una sèrie d'explosions en la instal·lació petroliera Rosneft-Kubannefteprodukt a la localitat de Leningrádskaya i, si s'ha de jutjar per les imatges de satèl·lit, almenys tres depòsits de combustible van resultar danyats.

L'exèrcit ucraïnés confirma la destrucció amb drons del depòsit de municions a la regió russa de Vorónej

Fonts ucraïneses han confirmat la destrucció d'un gran depòsit de municions a la regió russa meridional de Vorónej per part de drons del Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU).

En este depòsit, amb una superfície de 9.000 metres quadrats, les forces russes emmagatzemaven míssils terra-terra i terra-aire, projectils per a tancs i artilleria i caixes de munició per a armes de foc, armament que després es transportava al front, va agregar.

Rússia abat cinc míssils HIMARS sobre Melitópol

D'altra banda, les defenses antiaèries russes han abatut cinc míssils HIMARS sobre Melitópol, a la regió meridional de Zaporíjia, annexionada per Rússia el setembre del 2022.

Melitópol, d'uns 150.000 habitants, va quedar en poder de les tropes russes el 26 de març del 2022, i el seu control és clau per a garantir el funcionament del corredor terrestre que va obrir Rússia cap a la península de Crimea, annexionada per Moscou el 2014.

També et pot interessar

stats