Rússia utilitza per primera vegada a Ucraïna una bomba aèria de tres tones

Rússia condemna a 20 anys un professor per suposadament enviar diners a Ucraïna amb finalitats "terroristes". El mestre, de 27 anys, assegura que únicament va enviar 230 euros a un germà que viu a Lugansk

Míssils del model FAB-1500 i FAB-3000
Míssils del model FAB-1500 i FAB-3000 / Ministeri de Defensa de Rússia

Almenys una persona ha mort i altres sis han resultat ferides esta nit en un atac ucraïnés massiu amb drons contra la regió meridional de Krasnodar, informa este divendres les autoritats d'eixa entitat de la Federació de Rússia.

"Com a resultat de la caiguda dels fragments d'un dron va morir un els treballadors d'una caldera a la ciutat de Krasnodar", ha escrit en el seu canal de Telegram el governador de la regió, Veniamín Kondratiev.

En l'atac, a més de la caldera on es va produir la víctima mortal, ha resultat danyat l'edifici d'una estació d'autobús de capital regional.

D'acord amb la versió oficial, l'atac no ha provocat danys a les instal·lacions de la refineria, que, com tota la infraestructura petroliera de Rússia, és considerada per Ucraïna com un objectiu militar prioritari.

Rússia utilitza per primera vegada a Ucraïna una bomba aèria de tres tones

Per la seua banda, l'exèrcit rus ha utilitzat per primera vegada una bomba planejadora de tres tones de pes (FAB-3000), contra un punt de concentració de tropes ucraïneses a Liptsi, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, prop de la frontera amb Rússia.

Anteriorment, diversos bloguers militars russos van publicar un vídeo del presumpte ús d'esta bomba contra l'edifici que servia de refugi a soldats ucraïnesos, on es veu una detonació que cobreix una zona considerable.

Segons els bloguers, la bomba, que posseeix un radi de destrucció efectiva de 230 metres i l'ona expansiva dels quals pot abastar els 1.200 metres, va caure a 10 metres del seu objectiu.

Fins al moment, les forces russes havien utilitzat bombes planadores de 500 i 1.500 quilograms, que es van tornar decisives durant la presa del bastió ucraïnés d'Avdíivka.

Rússia condemna a 20 anys a un professor per enviar diners a Ucraïna amb finalitats "terroristes"

El tribunal militar de la regió de Lipetsk ha condemnat a 20 anys de presó a un professor d'escola per suposadament transferir diners al batalló ucraïnés Azov, considerat un grup terrorista a Rússia.

El professor, de 27 anys, defén la seua innocència i assegura que únicament va enviar diners a un germà que viu a la regió ucraïnesa de Luhansk.

Amb tot, el mestre Danil Kliuka va ser sentenciat en virtut dels articles 275 del Codi Penal (alta traïció) i 205.1 (col·laboració amb organització terrorista).

L'acusació assegura que va enviar 20.000 rubles (uns 230 dòlars) en criptomoneda a Azov l'octubre del 2022, diners que s'hauria gastat en la compra d'armes, drons i altres equips militars.

Kliuka argumenta que l'autèntic motiu del seu processament judicial i condemna són les caricatures que va dibuixar en les revistes propagandístiques que rebia l'escola en la qual treballava. Estes caricatures li van costar l'acomiadament quan van ser descobertes pels seus caps i la posterior denúncia de la direcció de l'escola al Servei Federal de Seguretat (FSB).

"Vaig pensar que tot quedaria en el meu acomiadament, però fins i tot van cridar l'FSB, els van donar les revistes i van dir que estic interessat en artefactes explosius", ha dit. El condemnat va denunciar que l'FSB "va demanar insistentment que reconeguera" que els diners no era per a un germà, sinó per a Azov.

També et pot interessar

stats