Twitter es resisteix a l'opa d’Elon Musk

Han posat en marxa una mesura coneguda com a píndola de verí per dificultar que el multimilionari sud-africà compre més del 15% de les accions

Una foto mostra el logo de Twitter i el compte d'Elon Musk
Una foto mostra el logo de Twitter i el compte d'Elon Musk / Dado Ruvic (Reuters)

Twitter va anunciar aquest divendres una mesura amb la qual pretén retardar o evitar la compra de la companyia pel conseller delegat de Tesla, Elon Musk.

L'acció, coneguda en el món empresarial com a "píndola de verí", té com a objectiu complicar la compra de més del 15% de les accions de Twitter per Musk, que és propietari d'un 9,2% des de fa quasi dues setmanes, cosa que el converteix en el major accionista de la companyia.

Twitter ha fet pública aquesta decisió a l'endemà que Musk, l'home més ric del món, oferí 43.000 milions de dòlars per la xarxa social, i amenaçà de vendre totes les seues accions de la companyia si el seu intent d'adquisició quedava rebutjat.

Segons un comunicat de l'empresa, el seu consell de direcció ha adoptat de manera unànime el "Pla de Drets", que assegura que "té com a objectiu que tots els accionistes obtinguen el valor total de la seua inversió en Twitter".

"El Pla de Drets reduirà la probabilitat que qualsevol entitat, persona o grup obtinga el control de Twitter a través de l'acumulació en mercat obert sense pagar a tots els accionistes la prima adequada pel control, o sense donar al consell el temps suficient per a prendre decisions informades i dur a terme accions que defensen els interessos dels accionistes", explica el text.

Aquesta mesura, que es considera legal i que caduca en un any, no significa que el consell no puga acceptar o preveure una proposta d'adquisició de la companyia, concreta el comunicat.

Després de rebre aquest dijous l'oferta de Musk, Twitter ja va dir que havia d'analitzar la proposta i va plantejar l'ús d'aquesta "píndola de verí", segons el diari estatunidenc The Wall Street Journal.

Musk té un pla B

Mentrestant, el multimilionari sud-africà va dir en una xarrada que tenia un pla B per si la seua oferta era rebutjada, i va insistir que té prou actius per a finançar la compra, i per això la podria fer en cas que la junta de Twitter no acceptara les seues condicions.

Amb l'adquisició, Musk ofereix 54,20 dòlars per acció. Això representa una prima del 54% sobre el preu de tancament del 28 de gener, la vespra de començar a invertir en Twitter.

Així mateix, suposa una prima del 38% respecte a la cotització de les accions la vespra d'anunciar-se públicament la seua inversió en la xarxa social.

També et pot interessar

stats