Elon Musk llança una opa sobre Twitter per quasi 40.000 milions

"Des que vaig fer la meua inversió m'he adonat que l'empresa no prosperarà en la seua forma actual"

Elon Musk en una imatge d'arxiu
Elon Musk en una imatge d'arxiu / Mike Blake (Reuters)

El fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha decidit llançar una oferta pública d'adquisició (opa) sobre Twitter que la valora en 43.394 milions de dòlars (39.803 milions d'euros), segons es desprén d'un comunicat remés per la xarxa social a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seues sigles en anglés).

L'oferta presentada per l'empresari, que des de fa pocs dies també és el primer accionista de Twitter, és totalment en efectiu. Elon Musk ha oferit 54,20 dòlars per cada acció de Twitter, la qual cosa suposa una prima del 54% respecte al 28 de gener, quan Musk va començar a comprar accions de Twitter, així com del 38% respecte a l'1 d'abril, quan va revelar la seua posició en la companyia.

En apoderar-se de totes les accions en aquesta operació, Twitter seria exclosa de borsa en cas que el consell d'administració done el vistiplau a l'oferta i els accionistes l'accepten.

"Vaig invertir en Twitter perquè crec en el potencial de ser la plataforma per a la llibertat d'expressió a tot el món i crec que la llibertat d'expressió és un imperatiu social per a una democràcia funcional. No obstant això, des que vaig fer la meua inversió m'he adonat que l'empresa no prosperarà ni servirà per a aquest imperatiu social en la seua forma actual. Twitter necessita transformar-se en una empresa no cotitzada", ha assegurat Musk en la carta remesa al consell d'administració en la qual presenta la seua oferta.

Musk és actualment propietari de 73,1 milions d'accions de Twitter, equivalents al 9,1% del capital social de l'empresa. En cas de prosperar la transacció, l'empresari, la persona més rica del món segons la llista Forbes, haurà de desembossar 39.431 milions de dòlars (36.168 milions d'euros) pel 90,9% que encara no controla.

Segons el comunicat remés a la SEC, Morgan Stanley està exercint com a assessor financer d'Elon Musk en aquesta operació. En la carta enviada al consell, ha subratllat que l'oferta actual és la seua millor i única oferta. Si el consell no l'accepta, Musk ha amenaçat amb "reconsiderar" la seua posició com a accionista.

"Twitter té un potencial extraordinari. Jo el desbloquejaré", ha resolt Musk.

També et pot interessar

stats