Trump no ha pagat impostos en 10 dels últims 15 anys

'The New York Times' ha revelat, suposadament, les declaracions que el mandatari oculta des que va arribar a la presidència dels EUA.

El president dels EUA, Donald Trump, en una roda de premsa a la Casa Blanca
El president dels EUA, Donald Trump, en una roda de premsa a la Casa Blanca / Ken Cedeno (Reuters)

Donald Trump, va pagar només 750 dòlars en impostos federals en 2016, quan va guanyar les eleccions a la presidència dels Estats Units, la mateixa quantitat que va desembossar en l'exercici posterior, en el seu primer any a la Casa Blanca, segons ha revelat The New York Times. Quantitats irrisòries en relació amb el patrimoni de Trump, un dels empresaris més rics del país, la fortuna del qual Forbes estima en més de 3.100 milions de dòlars.

El diari nord-americà assegura haver tingut accés a les declaracions d'impostos del president dels EUA, una informació que Trump s'ha negat a publicar des de la campanya electoral de 2016, a diferència del que han fet els seus antecessors en el càrrec al llarg de la història.

La investigació periodística ha revelat que Trump, suposadament, no ha pagat cap impost per ingressos en 10 dels últims 15 anys, en haver al·legat davant el departament d'Hisenda (IRS) més pèrdues que ingressos en els seus negocis immobiliaris.

Així mateix, ha tret a la llum que els comptes del president es troben sota pressió. D'una banda, per deutes sense liquidar, per valor de centenars de milions de dòlars, que haurien vençut, i que Trump, en la seua faceta d'empresari, havia garantit que pagaria personalment.

De l'altra, pel litigi que el president té obert des de fa una dècada amb el servei de recaptació d'impostos, que qüestiona el reembossament de 72,9 milions de dòlars a benefici de Trump, després que declarara pèrdues. El diari estima que una sentència en contra podria costar-li més de 100 milions de dòlars.

Trump: "la informació és falsa"

La reacció de Donald Trump no s'ha fet esperar. En una roda de premsa a la Casa Blanca ha definit la informació com a "notícies falses" i ha carregat contra The New York Times per escriure articles "negatius" sobre ell.

El president dels EUA ha dit que les seues declaracions d'impostos les està auditant l'IRS, al qual acusa de tractar-lo "molt malament", i ha promés fer-les públiques quan acabe la inspecció.

El president dels EUA també ha desacreditat la investigació al seu canal de Twitter amb un expeditiu missatge: "notícies falses" / Twitter

El cercle sobre les declaracions d'Hisenda de Trump es cada vegada més estret, tot i les reiterades negatives del president dels EUA a fer-les públiques. La fiscalia de Manhattan també ha reclamat el pagament dels impostos quan treballava en la firma Maxars, com a part d'una investigació sobre si els pagaments de diners en secret de la campanya del president dels EUA a l'actriu porno Stormy Daniels van violar la legislació de l'estat de Nova York.

També et pot interessar

stats