Trump confirma que aquest dijous s'entregarà a les autoritats de Geòrgia (EUA)

Un gran jurat de Geòrgia va imputar l'expresident la setmana passada tretze càrrecs per haver intentat manipular els resultats de les eleccions del 2020

Donald Trump parla mentre fa campanya en la Fira Estatal de Iowa, els els EUA, el passat 12 d'agost / Evelyn Hockstein (Reuters)
Donald Trump parla mentre fa campanya en la Fira Estatal de Iowa, els EUA, el passat 12 d'agost / Evelyn Hockstein (Reuters)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha confirmat en un missatge en xarxes socials que aquest dijous s'entregarà a les autoritats a l'estat de Geòrgia, on està imputat per presumptament tractar de revertir els resultats de les eleccions del 2020.

Trump ha escrit en un missatge en la seua xarxa social, Truth Social, que el seu "viatge" del dijous a la ciutat d'Atlanta no serà per a cometre cap assassinat, sinó per a "fer una telofonada perfecta".

L'exmandatari es referia així a una de les principals bases de l'acusació: l'enregistrament en el qual Trump demana al secretari d'Estat de Geòrgia, Brad Raffensperger, que "trobe" els vots suficients per a guanyar en l'estat.

En el seu missatge, l'expresident torna a carregar contra la fiscal encarregada del cas, Fani Willis, a la qual ha acusat, com sol fer, de liderar una caça de bruixes contra ell.

Fiança de 200.000 dòlars per a evitar la presó

Aquest dilluns es va conéixer també que Trump haurà de pagar una fiança de 200.000 dòlars (uns 183.580 euros al canvi de hui) per a evitar la presó després de la seua imputació en l'estat.

El pagament d'aquesta fiança permetrà al republicà recuperar la llibertat una vegada s'haja entregat a la presó del comtat de Fulton (Geòrgia).

Un gran jurat de Geòrgia va imputar Trump la setmana passada tretze càrrecs per haver intentat manipular els resultats de les eleccions del 2020 en l'estat, on l'actual mandatari, Joe Biden, va guanyar per un estret marge.

Entre els delictes de què se l'acusen està el de violar la llei RICO (per les seues sigles en anglés), utilitzada habitualment contra capos de la màfia, que li podria implicar diversos anys de presó si es demostra durant el judici.

Quarta imputació penal de Trump

Aquesta és la quarta imputació penal de Trump. Fa dues setmanes va ser imputat per un gran jurat de Washington DC de quatre càrrecs per suposadament intentar revertir el resultat dels comicis als EUA del 2020 i d'encoratjar l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021.

A més, a Nova York, a Trump li han imputat 34 càrrecs pels pagaments a l'actriu porno Stormy Daniels, amb la qual va tindre un afer en el passat, per a comprar el seu silenci durant la campanya electoral del 2016.

L'altra causa penal és a Florida, on està acusat de 40 càrrecs per sostraure il·legalment i mantindre en la seua mansió de Mar-a-Lago documents classificats que va traure de la Casa Blanca.

També et pot interessar

stats