Les tropes russes continuen avançant a Lugansk, a l'est d'Ucraïna

Els russos han pres diverses poblacions encara que no han aconseguit el control total de Severodonetsk, un enclavament administratiu estratègic

Un home es fa una selfie sobre un vehicle militar rus destruït prop d'Irpin, a la regió de Kyiv, Ucraïna
Un home es fa una foto sobre un vehicle militar rus destruït prop d'Irpín, a la regió de Kíiv, Ucraïna / Roman Pilipey (Efe)

Les tropes russes continuen avançant a la regió ucraïnesa de Lugansk, a l'est d'Ucraïna, on han pres diverses poblacions encara que no han aconseguit el control total de Severodonetsk, un enclavament administratiu estratègic.

Des de dijous, els assentaments de Loskutivka i Rai-Oleksandrivka  "han sigut ocupats per l'enemic", segons ha anunciat el cap de l'administració militar regional, Serhí Haidai.

"No obstant això, continuem resistint els russos a Severodonetsk i Sirotine, repel·lint els atacs de Zoloté i Vovtxoiarivka", altres dos enclavaments de la zona, segons el responsable militar.

"Els ocupants estan destruint les capacitats industrials a Severodonetsk. Aquesta vegada han atacat una fàbrica de rajoles i la planta de fibra de vidre Skloplastik, a més d'una factoria d'equips químics", ha afegit.

Un dels edificis de les instal·lacions de la planta de la planta química d'Azot, on encara es refugien diversos centenars de civils i militars ucraïnesos, també ha resultat danyat en un dels atacs.

D'altra banda, Lissitxansk, una altra població important de la zona, l'han bombardejada diverses vegades les últimes hores. "Es van registrar danys en una de les escoles de la ciutat. Una persona va morir i tres van resultar ferides", ha precisat el responsable administratiu.

A més, les últimes 24 hores, l'exèrcit rus ha llançat atacs aeris a Verkhniokamianka, Severodonetsk i Sirotine, així com atacs aeris i amb míssils contra Hirske.

Els russos han intensificat les últimes setmanes els bombardejos al Donbasss, una zona prorussa fronterera formada per dues regions que el 2014 es van proclamar repúbliques independents i Moscou les ha reconegudes.

També et pot interessar

stats