Rússia continua assetjant el Donbass i Khàrkiv, però la ciutat estratègica de Severodonetsk resisteix

Ucraïna denuncia que el dispositiu rus bloqueja la navegació civil i que els portamíssils de Putin estan en alerta al mar Negre

Un soldat ucraïnés avança entre els enderrocs de la ciutat de Severodonetsk, que resiteix la pressió de les tropes russes
Un soldat ucraïnés avança entre els enderrocs de la ciutat de Severodonetsk, que resisteix la pressió de les tropes russes / Oleksandr Ratushniak (Efe)

Les regions de Donetsk i Luganks, a la zona del Donbass, a l'est d'Ucraïna, a més de la veïna Khàrkiv, continuen sent el blanc dels atacs de les tropes russes sobre Ucraïna, que persisteixen en la seua intenció de controlar l'estratègic enclavament de Severodonetsk. Així ho recull l'últim informe de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna.

A la ciutat de Severodonetsk, a penes uns centenars de civils i militars ucraïnesos resisteixen en les instal·lacions d’una fàbrica química. Si els russos poden finalment dominar aquesta factoria, podrien controlar després tota la regió.

Segons l’Estat Major ucraïnés, després de setmanes de setge, "l'enemic intenta establir el control total sobre la ciutat de Severodonetsk i bloquejar les unitats de les Forces de Defensa d'Ucraïna" sense aconseguir-ho, per la qual cosa "la lluita continua".

A la regió de Donetsk, la ciutat més castigada pels bombardejos és Sloviansk. "Els ocupants obrin foc constantment per a crear les condicions per a la represa de l'ofensiva a Sloviansk i realitzen operacions d'assalt".

L'enemic obri foc des de múltiples llançacoets prop de Nova Dmitrivka, Ossinivka, Kurulka, Ivanivka i Adamivka", totes en aquesta regió fronterera amb Rússia, com recull l’informe de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna.

A la regió de Khàrkiv, on està la segona ciutat més important d'Ucraïna, "l'enemic realitza un reconeixement aeri per a identificar la ubicació de les tropes ucraïneses".

Els russos també continuen bloquejant la navegació civil. Sis portamíssils russos estan en alerta al mar Negre, segons l'exèrcit ucraïnés.

Rússia prolonga el tancament d’onze aeroports

D’altra banda, l'agència federal russa de transport aeri, Rosaviatsia, ha prolongat el tancament temporal d'onze aeroports del centre i el sud del país, vigent des del 24 febrer, fins a final de juny. Es tracta d’aeròdroms que va tancar Rússia en iniciar la invasió d’Ucraïna. Alguns estan situats en regions frontereres amb aquest país.

La resta d’aeroports, tant per a vols nacionals com per als internacionals, funcionen amb normalitat.

També et pot interessar

stats