Nous atacs russos a la regió de Khàrkiv, mentre Severodonetsk resisteix

Ucraïna comença la setmana pendent del que diga el Consell Europeu després que Brussel·les haja acceptat, amb condicions, el seu estatus de país candidat a entrar a la UE

Un home consola a una dona després d'un bombardeig a Donetsk, Ucraïna
Un home consola una dona després d'un bombardeig a Donetsk, Ucraïna / Stringer (Reuters)

Ucraïna comença la setmana molt pendent del que diga el Consell Europeu després que Brussel·les haja acceptat, amb condicions, el seu estatus de país candidat a entrar a la Unió Europea.

En la seua intervenció nocturna, el president ucraïnés ha qualificat d'històrica la setmana que encetem, però alerta que això pot suposar un increment de les hostilitats russes tant contra Ucraïna com contra altres països europeus. "Ens estem preparant, estem llestos pel que puga passar i avisem els nostres aliats", ha dit Volodímir Zelenski

El president ucraïnés ha denunciat els bombardejos de l'exèrcit rus contra refineries. Acusa Rússia d'empitjorar la situació vinculada als carburants i d'agrupar tropes cap a Khàrkiv i la regió de Zaporíjia.

També s'ha referit als ferotges combats que continuen al Donbass en poblacions com Severedonetsk i Lissitxansk, entre altres, on l'exèrcit ucraïnés resisteix, segons Zelenski.

Nous atacs russos a la regió de Khàrkiv

Les tropes russes intensifiquen els seus atacs a la regió de Khàrkiv (est), la capital de la qual és la segona ciutat en importància d'Ucraïna, mentre a penes uns centenars de civils resisteixen dins de la planta química d'Azot, en l'enclavament estratègic de Severodonetsk, també en l'est del país.

L'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna ha informat aquest dilluns que els russos han "disparat intensament" contra assentaments a la regió de Khàrkiv, i també als voltants la seua capital.

Mentrestant, els principals esforços dels ucraïnesos se centren a evitar que "els enemics avancen cap a la frontera" amb Rússia, pròxima a la ciutat de Khàrkiv. En el sud d'aquesta regió, a Sumi, els russos també han emprat en les últimes hores foc d'artilleria i atacs aeris.

Però són les regions de Lugansk i Donetsk, a l'est del país i on operen guerrilles prorusses, les més afectades pels bombardejos. Rússia tracta de controlar aquestes dues últimes regions per a tancar el corredor amb les àrees del sud ucraïneses que ja controla i que s'estenen fins a la península de Crimea.

L'Estat Major ucraïnés també assenyala que en els mars Negre i Azov, "l'objectiu principal del grup naval de l'enemic és bloquejar la navegació civil en la part nord-oest del mar Negre, cosa que ja fa des de fa una setmana. A més, cinc portamíssils de creuer amb base al Negre estan llestos per a ser utilitzats contra Ucraïna, agrega el comunicat.

També et pot interessar

stats