Lavrov nega que Rússia haja envaït Ucraïna i acusa Occident d'escampar "notícies falses"

Des que les tropes russes van iniciar la guerra a Ucraïna el 24 de febrer, més de 4.000 civils, 10.000 soldats ucraïnesos i 30.000 russos han mort, segons Kíiv

Damien Magrou, portaveu de la Legió Internacional un cos de voluntaris estrangers integrats en l'Exèrcit d'Ucraïna
Damien Magrou, portaveu de la Legió Internacional un cos de voluntaris estrangers integrats en l'Exèrcit d'Ucraïna / Orlando Barría (Efe)

El ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ha negat en una entrevista emesa per la BBC que Rússia haja envaït Ucraïna i va acusar els països occidentals d'estendre "notícies falses".

"Nosaltres no envaïm Ucraïna. Declarem una operació militar especial perquè no teníem absolutament cap altra forma que Occident comprenguera que arrossegar Ucraïna cap a l'OTAN era una acció criminal", ha afirmat.

Des que les tropes russes van iniciar la guerra a Ucraïna, el passat 24 de febrer, més de 4.000 civils, 10.000 soldats ucraïnesos i 30.000 russos han mort, segons estimacions de Kíiv.

En una de les escasses entrevistes que ha concedit a mitjans internacionals, Lavrov ha insistit en la versió oficial de Moscou que s'està fent una campanya de desnazificació a Ucraïna.

Ucraïna afirma que les propostes russes són un intent d'"apunyalar-nos per l'esquena"

"Les interminables propostes de negociació per part de la Federació Russa no són més que un intent d'enganyar el món: crear la impressió que volen diàleg i després apunyalar-nos per l'esquena", ha dit aquest divendres Mikhailo Podoliak, assessor del president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

Aquestes iniciatives per a reprendre les negociacions "són només un intent d'enganyar per a acumular reserves i reprendre l'ofensiva" contra Ucraïna, ha insistit Podoliak, qui ha participat en les frustrades converses amb Moscou, ara paralitzades.

Kíiv s'asseurà en una taula per a aconseguir un acord "quan el Kremlin siga capaç de mirar les coses amb serietat i deixe d'emborratxar-se amb la seua pròpia propaganda", ha dit Podoliak.

L'enclavament de Severodonetsk resisteix

Mentrestant, Severodonetsk, a l'est ucraïnés, punt clau per a controlar tota la regió de Lugansk, resisteix els atacs russos que tracten de controlar l'únic pol de resistència que queda en l'urbs i que es localitza a les instal·lacions de la factoria química d'Azot.

Mentrestant, en la regió de Kherson, en el sud del país, l'Estat Major assegura que ha aconseguit colpejar els russos i provocar algunes retirades del seu exèrcit que controlen part d'aquesta àrea.

I a Sloviansk, a la regió de Donetsk, "els ocupants russos" estan concentrant els seus esforços a dur a terme una ofensiva. "L'enemic va tractar d'aconseguir el control total de Bohoroditxne, però els defensors ucraïnesos van rebutjar amb èxit l'assalt", ha afegit el comunicat castrense.

Els russos continuen un dia més bloquejant la navegació civil en la part nord-oest del mar Negre.

També et pot interessar

stats