Macron, Scholz i Draghi arriben a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski i buscar una eixida al conflicte

Atacs russos a Lugansk sobre nou fronts, però amb el focus a Severodonetsk, mentre que Biden anuncia l'enviament d'armes per valor de 1.000 milions d'euros

Els tres mandataris han viatjat junts en un tren en direcció a la capital ucraïnesa
Els tres mandataris han viatjat junts en un tren en direcció a la capital ucraïnesa / Ludovic Marin (Efe)

Els atacs dels soldats russos sobre la regió de Lugansk, a l'est d'Ucraïna, estan centrats en nou fronts, encara que el focus principal és aconseguir controlar l'estratègica ciutat de Severodonetsk, on resisteixen diversos centenars de civils i militars ucraïnesos.

Els ucraïnesos consideren Severodonetsk com un punt clau en el sistema de defensa de Lugansk, ja que el seu control podria donar als russos l'accés a la resta de la zona i connectar les seues forces amb les dels territoris que ja ocupen més al sud.

En aquesta ciutat a penes uns centenars de civils i militars resisteixen en les instal·lacions de la planta química d'Azot, en una situació que recorda el bloqueig patit per la ciutat de Mariúpol fa un mes i que finalment va ser ocupada pels russos.

Segons les autoritats, són uns 540 civils els que romanen en els refugis antiaeris d'Azot. Les forces russes disparen constantment contra la planta.

Macron, Scholz i Draghi viatgen a Ucraïna

D'altra banda, el president de França, Emmanuel Macron; el canceller alemany, Olaf Scholz, i el primer ministre d'Itàlia, Mario Draghi, han arribat aquest dijous a Kíiv per a tractar de buscar una solució al conflicte d'Ucraïna.

A Kíiv, els tres celebraran una trobada amb el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, amb el qual es pretén enviar un senyal de suport europeu a Ucraïna, després de la invasió que pateix per part de Rússia des del 24 de febrer.

Els Estats Units anuncien l'enviament d'armament més gran a Ucraïna

A més, aquesta matinada, els Estats Units han anunciat l'enviament d'armament més gran a Ucraïna. Una partida militar de 1.000 milions d'euros.

La decisió l'ha anunciada el president nord-americà, Joe Biden, després de parlar per telèfon amb el seu homòleg ucraïnés Volodímir Zelenski.

Els detalls els ha explicat el secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin. "Estem fent tot l'humanament possible i continuarem movent cel i terra per a donar-los tot el que necessiten", ha dit Austin.

Aquesta inversió militar inclou armament guiat i precís, vehicles tàctics i molta munició. El president ucraïnés ha agraït l'ajuda nord-americana i ha dit que aquests sistemes de defensa avançats seran especialment importants en els combats a la regió del Donbass.

També et pot interessar

stats