Mor un dels tres menors ferits en un tiroteig en un col·legi de Finlàndia

La policia ha detingut a l'autor del tiroteig, un alumne de l'escola de dotze anys, quan fugia del lloc del succés portant una pistola

Agents de la Policia en el lloc d'un tiroteig en una escola en Vantaa, Finlàndia
Agents de la policia en el lloc d'un tiroteig en una escola en Vantaa, Finlàndia / Kimmo Brandt (Efe)

Un dels tres menors que han resultat ferits aquest dimarts en un tiroteig ocorregut en un col·legi d'educació primària de Vantaa (sud de Finlàndia) ha mort i els altres dos estan hospitalitzats en estat greu, segons un comunicat de la policia finlandesa.

Les tres víctimes tenen dotze anys i eren companys de col·legi de l'autor dels trets, qui té la mateixa edat i ha sigut detingut per la policia quan fugia del lloc del succés portant una pistola.

Segons ha explicat la policia en el comunicat, l'autor dels trets ha confessat l'autoria i no ha oferit resistència quan ha sigut arrestat.

La policia ha detallat també que l'alumne ha mort en el mateix lloc del tiroteig, mentre que els dos ferits han sigut traslladats urgentment a l'hospital amb ferides greus.

Un portaveu policial ha explicat en una roda de premsa que la pistola amb la qual ha comés el crim pertanyia a un familiar pròxim que tenia la llicència pertinent.

Els investigadors no han trobat cap indici que el detingut haguera planejat l'atac, encara que de moment desconeixen el motiu.

El tiroteig s'ha produït poc després de les 9:00 hora local (6:00 GMT) en el col·legi de Viertola, a pocs quilòmetres de l'aeroport de Hèlsinki-Vantaa, un centre escolar en el qual estudien prop de 800 alumnes entre set i setze anys i treballen noranta empleats

Les autoritats han desplaçat al lloc una desena de cotxes policials i ambulàncies i han alertat la ciutadania perquè evitara transitar per la zona de l'escola i no isquera de casa fins a un altre avís, segons mitjans locals.

En les últimes dues dècades s'han produït a Finlàndia diversos tirotejos indiscriminats amb armes de foc que han causat desenes de víctimes, entre aquests, dues massacres en sengles centres educatius perpetrats per dos joves que van matar un total de díhuit persones abans de suïcidar-se.

També et pot interessar

stats