Almenys un mort i 10 ferits per un atac en un centre educatiu a Finlàndia

L’agressor, que ha sigut detingut, ha entrat a les aules de l’escola professional amb un sabre i ha atacat el professor i diversos estudiants.

Una camioneta de la policia, enfront del centre comercial Herman, on es troba el Savo Vocational College, a Kuopio, Finlàndia
Una camioneta de la policia, enfront del centre comercial Herman, on es troba el Savo Vocational College, a Kuopio, Finlàndia / Jaakko Vesterinen (Reuters)
01 d'octubre 2019 - 19:30

Almenys una persona ha mort i deu més han resultat ferides per un atac amb arma blanca en un centre professional educatiu de la ciutat finlandesa de Kuopio, al centre del país. A l’agressor ja l’han detingut i l’han traslladat, igual com als deu ferits, a centres hospitalaris. Dues de les víctimes es troben en estat greu.

L’escola de formació professional Savo, on ha tingut lloc el succés, està situada dins d’un centre comercial. L’agressor, que segons un testimoni és un dels estudiants de l’escola professional, ha entrat en una de les aules armat amb un sabre, i ha ferit al professor i diversos estudiants.

La major part dels joves han aconseguit fugir corrent i han alertat als companys d’altres aules, que també s’han posat fora de perill abans que arribara la policia, segons conten els testimonis. L’atacant ha intentat escapar pels corredors del centre comercial armat amb l’espasa i s’ha enfrontat a diversos agents de policia, que li han disparat dos trets abans de detindre’l.

El primer ministre finlandés, Antti Rinne, ha escrit en Twitter: “L’acte violent en el col·legi professional Savo de Kuopio és espantós i totalment condemnable. En el meu nom i en el de tot el Govern, estenc les meues condolences a tots els familiars”.

També et pot interessar

stats