El tint de monyo eclipsa les noves acusacions de frau de l'advocat personal de Trump

El recompte manual confirma la victòria de Biden a Geòrgia, la primera d'un demòcrata a l'estat sureny des del 1992.

L'advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, amb les patilles xorrant una coloració negra

L'exalcalde de Nova York i advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, insisteix a denunciar el presumpte frau en les eleccions presidencials, que ha guanyat el demòcrata Joe Biden. En una roda de premsa amb moltes acusacions, però cap prova, ha intentat alçar noves sospites sobre el recompte. O més específicament sobre l'empresa encarregada de fer-lo, els propietaris de la qual vincula a la Veneçuela de Chávez i Maduro, i a l'inversor George Soros, un dels principals donants del partit demòcrata.

L'acompanyava en la roda de premsa l'exfiscal federal Sidney Powell, que ha pujat un nivell més les sospites: la presumpta influència de “diners comunistes” de Veneçuela, Cuba i “possiblement” de la Xina per a capgirar el resultat a través del programari de recompte de vots.

La posada en escena d'acusacions tan greus ha topat, però, amb un rival inesperat. La coloració del monyo de Giuliani no ha sigut capaç de superar la pressió i la calor dels focus i ha començat a xorrar per les patilles de l'advocat republicà.

La conspiració s'ha diluït com el tint, eclipsada per l'episodi jocós. Material de primera per a mems, que ha fet les delícies de les televisions i la comunitat de les xarxes socials. Al debat interessat sobre els resultats electorals l'ha substituït un altre: si el que xorrava era tint de monyo o una pintura especial per a ocultar els cabells blancs en les patilles de Giuliani.

Geòrgia confirma la victòria de Biden

En la política real, l'estat de Geòrgia ha confirmat l'ajustadíssima victòria de Joe Biden, que l'expresident Trump havia posat en dubte. El recompte manual de vots ha constatat la diferència de poc més de 12.000 suports que han convertit Biden en el primer demòcrata que guanya a l'estat sureny des de la victòria el 1992 de Bill Clinton. Trump només ha pogut retallar 2.000 vots, que s'atribueixen a errades humanes i que, en tot cas, no han sigut suficients per a superar el seu rival.

Geòrgia ha sigut una de les parades principal en la campanya de desprestigi de Trump contra el sistema electoral dels Estats Units. L'expresident va propagar la sospita que els vots per correu de l'Estat no podien verificar-se, la qual cosa havia permés, al seu parer, que computaren els de persones mortes. La màxima autoritat electora a l'Estat, el republicà Brad Raffensperger va desmentir aquestes acusacions. Diumenge passat l'expresident va admetre per primera vegada que Biden havia guanyat les eleccions, però va atribuir la victòria, sense proves, a un presumpte frau, advertint que encara no la reconeixia.

També et pot interessar

stats