Terratrémol a la monarquia britànica: el d'Enric és el llibre de no-ficció més venut de la història del país

Al llarg de les 557 pàgines, parla del cisma familiar, de la mala relació amb el seu germà i de la seua addicció a l'alcohol i les drogues

Portada de "Spare" del Príncep Enric / À Punt NTC

El llibre de no-ficció més venut de la història al Regne Unit. I només en qüestió d'hores. Ja sabran que els parlem de l'autobiografia del príncep Enric d'Anglaterra. Més de 400.000 còpies venudes d'unes memòries que han provocat un gran tsunami en la monarquia britànica.

Quim Aranda, corresponsal al Regne Unit del diari Ara fa una anàlisi de les implicacions de l’obra: “L’impacte de les memòries d’Enric per a la institució és prou devastador, perquè la despulla com mai no s’havia fet abans”.

El príncep Enric assegura que no vol fer mal a ningú. En les seues paraules defén que ell estima el meu germà, son pare i la família i que no vol "fer-los mal”. 

Però, al llarg de les 557 pàgines parla del cisma familiar, de la mala relació amb el seu germà i de la seua addicció a l'alcohol i les drogues. No és el primer escàndol a què s'enfronta la monarquia britànica, per això els experts consideren que passarà. “Enric no enfonsarà la monarquia britànica”, afirma el corresponsal Quim Aranda.

En el llibre també hi ha dards enverinats per a qui el príncep considera un altre enemic. “La institució monàrquica s’ha allitat amb el diable”, assevera el corresponsal en referència a la premsa.

Més enllà de la polèmica, de moment ja ha aconseguit ser el llibre de no-ficció més venut de la història, amb 400.000 còpies en menys de 24 hores. “Sense dubte Enric està testant els límits de la institució, a més de fer un gran negoci”, conclou Quim Aranda.

També et pot interessar

stats