La tempesta Henri deixa al seu pas pels EUA inundacions, talls d'energia i vols cancel·lats

Més de 80.000 llars s'han quedar sense llum amb carrers convertits en llacs

Veïns observen un veler danyat per la tempesta tropical Henri a Jamestown, Rhode Island, els EUA.
Veïns observen un veler danyat per la tempesta tropical Henri a Jamestown, Rhode Island, els EUA. / Gunther (Efe)

El pas de la tempesta Henri pel nord-est dels EUA ha deixat a milers de llars sense energia elèctrica, inundacions, marors ciclòniques, arbres caiguts i maldecaps per a molts per la cancel·lació de més de mil vols en diversos aeroports.

Henri, que es projectava com el primer huracà en tres dècades a tocar terra a Nova Anglaterra, que aglutina Rhode Island, Maine, Massachusetts, Connecticut, Vermont i Nou Hampshire, es va afeblir durant la nit del dissabte i va ser degradat a tempesta.

Els residents de la costa nord-est es van despertar amb aqueixa bona notícia, però també amb l'advertiment de les autoritats de no subestimar el fenomen, que va tocar terra a Rhode Island al migdia amb vents màxims sostinguts de 60 milles per hora (95 km/h).

Més de 80.000 llars van quedar sense energia elèctrica i amb carrers convertits en llacs, incidents que també s'han repetit a Nova York, Nova Jersey i altres zones pels intensos vents.

A causa de les condicions perilloses, la companyia d'electricitat a Rhode Island National Grid ha dit que la gent hauria d'esperar una recuperació de "llarga duració".

S'espera que la tempesta, que presenta ara vents màxims sostinguts de 40 milles per hora (65 km/h) i que podria degradar-se a depressió tropical, continuarà aquest dilluns un gir en direcció al nord de Connecticut i el sud de Massachusetts, segons l'NHC.

L'estat d'emergència emés per a Connecticut i dues dotzenes de comtats a Nova York, inclosa la ciutat, roman, segons el Centre d'Huracans.

També et pot interessar

stats