Henri, retrat d'un huracà

La tempesta tropical Henri amenaça de convertir-se en huracà i afectar de ple ciutats com Nova York o Boston

La tempesta tropical Henri
21 d'agost 2021 - 18:56

La Nasa i els diversos serveis meteorològics estatunidencs segueixen de prop l'evolució de la tempesta tropical Henri, que es dirigeix cap a la costa est dels Estats Units. Durant el matí de dissabte desenvolupava vents de 110 km/h i es movia en direcció nord a una velocitat de 18 km/h. Les previsions indiquen que s'intensificarà fins a convertir-se en huracà de categoria 1, amb ràfegues de vent de 119 a 153 km/h. Ja convertit en huracà pot impactar directament a l'estat de Nova York, així com també a la regió de Nova Anglaterra, integrada pels estats de Maine, Nou Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island i Connecticut. La mateixa ciutat de Nova York i altres grans nuclis de població com Boston o Portland, podrien patir les conseqüències d'aquest huracà.

A més dels forts vents, està previst que Henri genere marejada ciclònica, amb elevacions del mar d'entre 1 i 2 metres i quantitats de pluja de 100 a 200 l/m2.

henri sat
henri sat

Feia 30 anys que un huracà no arribava al sud de Nova Anglaterra. L'últim fou Bob, l'any 1991, que va arribar com a huracà de categoria 2. S'haurà d'anar seguint l'evolució de Henri, la huitena tempesta tropical de la temporada, que ha agafat una trajectòria poc freqüent per als huracans.

També et pot interessar

stats