Henri, retrat d'un huracà

La tempesta tropical Henri amenaça de convertir-se en huracà i afectar de ple ciutats com Nova York o Boston

La tempesta tropical Henri
21 d'agost 2021 - 18:56

La Nasa i els diversos serveis meteorològics estatunidencs segueixen de prop l'evolució de la tempesta tropical Henri, que es dirigeix cap a la costa est dels Estats Units. Durant el matí de dissabte desenvolupava vents de 110 km/h i es movia en direcció nord a una velocitat de 18 km/h. Les previsions indiquen que s'intensificarà fins a convertir-se en huracà de categoria 1, amb ràfegues de vent de 119 a 153 km/h. Ja convertit en huracà pot impactar directament a l'estat de Nova York, així com també a la regió de Nova Anglaterra, integrada pels estats de Maine, Nou Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island i Connecticut. La mateixa ciutat de Nova York i altres grans nuclis de població com Boston o Portland, podrien patir les conseqüències d'aquest huracà.

A més dels forts vents, està previst que Henri genere marejada ciclònica, amb elevacions del mar d'entre 1 i 2 metres i quantitats de pluja de 100 a 200 l/m2.

henri sat
henri sat

Feia 30 anys que un huracà no arribava al sud de Nova Anglaterra. L'últim fou Bob, l'any 1991, que va arribar com a huracà de categoria 2. S'haurà d'anar seguint l'evolució de Henri, la huitena tempesta tropical de la temporada, que ha agafat una trajectòria poc freqüent per als huracans.