L’huracà Henri tocarà terra al nord-est dels EUA aquest diumenge

El cicló de categoria 1, que s’ha accelerat en les últimes hores, va causar la cancel·lació del concert de les estreles a Nova York

S'acosta el huracà Henri a la costa nord-est dels Estats Units
S'acosta l'huracà Henri a la costa nord-est dels Estats Units / Reuters
22 d'agost 2021 - 10:39

L'huracà Henri, de categoria 1, avança a 18 milles per hora (30 km/h) i amb vents màxims sostinguts de 75 milles per hora (120 km/h) cap a la costa del nord-est dels EUA, on s'espera que toque terra aquest diumenge en algun punt costaner entre Long Island (Nova York) i Westport (Massachusetts). 

A més de les pluges torrencials, el Centre Nacional d’Huracans ha advertit que Henri podrà produir marors ciclòniques, amb pujades del nivell de l’oceà de fins a metre i mig en algunes àrees. 

Més de 42 milions de persones viuen en poblacions en alerta. Parts de Long Island i New Haven, Connecticut, estan en alerta per huracans i marors ciclòniques i altres parts de Nova Anglaterra, en alerta per marors i tempestes tropicals.

Una de les ciutats en risc és Nova York, la ciutat més gran dels Estats Units, on aquest dissabte a la nit es va parar de manera sobtada el concert que es feia en Central Park per a celebrar la recuperació de la pandèmia. 

Les milers de persones que es van convocar en l'icònic parc a Manhattan -que havien d'estar vacunats com a requisit-, es van quedar sorpresos quan, enmig de la presentació de Barry Manilow, tot va quedar en silenci i a les fosques i, tot seguit, va començar ploure. "Un llamp ha detingut el concert. Per favor, busque refugi per la seua seguretat", es va escoltar en el lloc aleshores. 

Els núvols cobreixen Manhattan abans de l'arribada de l'huracà Henri
Els núvols cobreixen Manhattan abans de l'arribada de l'huracà Henri / Reuters

L’equip d’emergències ja havia advertit que les fortes pluges i els vents podrien inundar les carreteres i reduir la visibilitat durant el cap de setmana. En una publicació de Twitter, l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va instar els residents a quedar-se a casa diumenge i usar el transport públic si necessiten viatjar. Les autoritats també han demanat a la població resident en àrees inundables que abandonen les seues vivendes.

També et pot interessar

stats