Tel-Aviv, la ciutat més cara del món segons 'The Economist'

París ocupa la segona posició del rànquing i Singapur, la tercera

Vista aèria de la ciutat de Tel-Aviv, a Israel
Vista aèria de la ciutat de Tel-Aviv, a Israel

La ciutat israeliana de Tel-Aviv és la més cara del món a causa de l'enfortiment del xéquel, la moneda local, i d'una accelerada inflació, segons la classificació de The Economist publicada aquest dimecres.

L'anomenada Unitat d'Intel·ligència de la publicació especialitzada, que elabora informes anuals, ha remarcat la carestia en l'alimentació, matèries primeres, alcohol i transport, cosa que ha fet ascendir Tel-Aviv quatre llocs en la llista respecte a l'any passat. En la segona posició del rànquing apareix la capital de França, París i Singapur, en la tercera.

Les segueixen Zuric, Hong Kong, Nova York, Ginebra i Copenhaguen després de comparar els preus de més de 200 productes i serveis en 173 ciutats de tot el món.

Les dades, recopilades entre l'agost i setembre, reflecteixen un augment dels preus del 3,5% en moneda local, la taxa d'inflació més ràpida registrada en els últims cinc anys.

L'informe també mostra que el cost mitjà d'un litre de gasolina sense plom en totes les ciutats era un 21% més alt que l'any anterior.

"L'enorme augment en els preus del gas natural a Europa i Àsia i les compres pel pànic en gasolineres a Gran Bretanya arribaren massa tard per a influir en la classificació d'enguany", ha indicat The Economist per a alertar que "no auguren res bo per als costos en 2022".

La publicació atribueix els elevats preus dels béns en gran part del món als problemes de la cadena de subministrament relacionats amb la pandèmia de coronavirus.

També et pot interessar

stats