Els talibans ordenen el tancament dels salons de bellesa, majoritariament regentats per dones

El tancament de més de 12.000 salons deixarà sense cap font d'ingressos més de 60.000 dones

Dones afganeses es manifesten pels seus drets a Kabul
Dones afganeses es manifesten pels seus drets a Kabul / Reuters

Els talibans continuen prenent mesures que limiten la llibertat de les dones. Més de 60.000 perdran l'única forma que tenen de sustentar la família amb el tancament, a partir d’aquest dimarts, dels salons de bellesa a l'Afganistan. Una nova prohibició més imposada pels talibans contra les afganeses, per tal d'arraconar-les, d'excloure-les de qualsevol espai social, que se suma a altres incorporades en els últims dos anys, com la segregació de sexe en llocs públics, el veto a l'educació superior, al treball en organitzacions no governamentals o l'obligació d'anar acompanyades per un familiar masculí en trajectes llargs.

Segons els càlculs de la Unió de Salons de Bellesa per a Dones de l'Afganistan, en tot el país hi ha més de 12.000 espais d’aquest tipus, propietat de dones. Només a Kabul n’hi ha més de 3.200 amb llicència, on treballaven 16.000 dones.

“Les dones ja estaven privades de moltes fonts de sosteniment. Les propietàries dels salons de bellesa són caps de família i l'única font d'ingressos familiar. Sol·licitem al govern dels talibans que no lleve el pa de la nostra taula, llevar-nos l'únic manteniment de supervivència és llevar-nos la vida”, ha afirmat un dels membres de l’associació.

També et pot interessar

stats