Els talibans prohibeixen a les dones de Kabul anar en taxi soles o sense vel

Les noves ordes també prohibeixen la música en el taxi i transportar una dona en un viatge relativament llarg sense la presència de l'espòs o d'un altre home autoritzat

Un grup de dones prop d'una parada de taxis a Kabul
Un grup de dones prop d'una parada de taxis a Kabul / Reuters
26 de desembre 2021 - 17:41

El Ministeri per a la Propagació de la Virtut i la Prevenció del Vici dels talibans ha prohibit a les dones de Kabul viatjar sense vel i sense acompanyant masculí en cas de trajectes llargs.

Les noves normes demanen als taxistes "no permetre viatjar a dones sense vel" i "no admetre en el vehicle dones sense un acompanyant masculí si viatgen a més de 70 quilòmetres".

El totpoderós Ministeri del Vici dels fonamentalistes també ha decretat que "la música està prohibida en els vehicles", una restricció que ja existeix en el cas de casaments i altres celebracions.

Els conductors de taxi hauran de detindre'l a l'hora de l'oració i "resar de manera col·lectiva" amb els acompanyants, d'acord amb un comunicat, en el qual s'indica que les patrulles antivici "recomanaran dur barba".

Un representant dels talibans, el portaveu del Ministeri del Vici Mohammad Sadiq Akif, ha indicat que són recomanacions "i no significa que, si no les compleixen, seran castigats".

Les ordes han estat rebudes amb resignació pels conductors de taxi, que temen veure caure els ingressos encara més en el context d'una greu crisi econòmica i humana, accentuada per l'ascens dels talibans al poder el 15 d'agost.

Malgrat les promeses de canvi, els talibans han prohibit l'educació secundària i superior femenina, suposadament fins que es donen les condicions ideals perquè puguen tornar a les classes, i han limitat la tornada de les dones a uns certs llocs de treball.

També aquesta setmana els talibans han començat a eliminar les imatges de dones que solen decorar l'aparador dels salons de bellesa de Kabul, per considerar-les contràries a l'islam.

Aquestes restriccions dels drets de les afganeses ha desencadenat protestes tant al país com la condemna internacional.

També et pot interessar

stats