Suècia elimina totes les restriccions per la pandèmia

Els viatgers procedents de la Unió Europea podran entrar lliurement a Suècia sense haver de presentar un test de coronavirus

Joves fa cua en un club nocturn de Malmo, després d'alçar Suècia les restriccions de covid-19
Joves fan cua en un club nocturn de Malmo, després d'alçar Suècia les restriccions de covid-19 / Johan Nilsson (Efe)

Suècia elimina des d'aquest dimecres totes les restriccions vigents per la pandèmia de coronavirus a causa de l'alt percentatge de població vacunada i de la menor perillositat de la variant òmicron. El 83,8% dels suecs majors de 12 anys han rebut la pauta completa i el 53,1% dels majors d'edat, la dosi de reforç.

Els viatgers procedents de la Unió Europea (UE) i de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) podran entrar lliurement a Suècia sense haver de presentar un test de coronavirus.

Suècia s'uneix així a Dinamarca, primer país de la Unió Europea (UE) a alçar totes les restriccions el passat dia 1 de febrer. Altres països pràcticament sense restriccions són Noruega i Finlàndia.

La restauració podrà continuar oberta després de les 23:00 hores i desapareixeran tots els límits d'aforament en actes públics, així com la recomanació de treballar des de casa, de reduir els contactes en interiors i d'usar en transport públic la mascareta, que a Suècia mai ha sigut obligatòria.

Es mantenen, no obstant això, alguns consells com quedar-se a casa si es tenen símptomes, quarantena de cinc dies per a personal sanitari contagiat i evitar les aglomeracions per als no vacunats.

L'índex de mortalitat suec per covid és de 157,31 per cada 100.000 habitants, més del doble que Dinamarca i cinc vegades més que Finlàndia, però per davall de la majoria dels països europeus.

També et pot interessar

stats