Suècia confirma un "sabotatge" al gasoducte Nord Stream en trobar-hi restes d'explosius

La Fiscalia del país apunta que està en marxa una investigació "minuciosa" i "complexa" que determinarà si es pot identificar cap sospitós

Canonades del gasoducte Nord Stream 1 a Lubmin, Alemanya
Canonades del gasoducte Nord Stream 1 a Lubmin, Alemanya / Hannibal Hanschke (Reuters)

Les autoritats sueques han confirmat aquest divendres l'existència de restes d'explosius en els punts danyats dels gasoductes russos Nord Stream 1 i 2, que patiren un acte de "sabotatge" a finals de setembre passat.

"En les investigacions que es van fer al lloc en el mar Bàltic es van retirar molts objectes i l'àrea està documentada de manera minuciosa. Les anàlisis fetes mostren restes d'explosius en diversos dels objectes", informa la Fiscalia sueca en un comunicat. "La investigació és molt complexa i exhaustiva. (...) Determinarà si es pot identificar cap sospitós", ha afegit l'organisme, que ha declinat fer més comentaris.

Les autoritats sueques i daneses investiguen quatre forats en els gasoductes Nord Stream 1 i 2 que uneixen Rússia i Alemanya a través del mar Bàltic i s'han convertit en un focus de tensió de la guerra a Ucraïna. Fa un mes Dinamarca apuntava que una recerca preliminar havia demostrat que les filtracions havien estat causades per poderoses explosions.

També et pot interessar

stats