El Kremlin assegura que Rússia "no està interessada" a tallar el gas a Europa

El portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, ha afirmat que no és una possibilitat, però ho condiciona a l'adopció de noves restriccions al país

El gasoducte Nord Stream en una imatge d'arxiu
El gasoducte Nord Stream en una imatge d'arxiu / Hannibal Hanschke (Reuters)

El Kremlin ha afirmat aquest dilluns que Rússia "no està interessada" a tallar els subministraments de gas a Europa com a resposta a les declaracions que s'escolten en algunes capitals europees sobre aquesta possibilitat. "Rússia no està interessada en això", ha afirmat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la roda de premsa diària.

Peskov ha afegit que Moscou és un subministrador de gas "responsable" malgrat el que es diga a Brussel·les i Washington. "Rússia ha sigut i continua sent un país que garanteix en gran part la seguretat energètica d'Europa", ha dit.

Al mateix temps, ha declarat que "si Europa continua el camí d'adopció de restriccions i sancions sense sentit, que l'afecten a ella mateixa, la situació serà diferent". "Però repetisc, Rússia no està interessada en això (tallar el gas a Europa)", ha tornat a insistir.

Moscou va reprendre el passat 21 de juliol el subministrament de gas a Europa a través del gasoducte Nord Stream amb una capacitat prevista del 40%, la mateixa que tenia abans de la parada tècnica de deu dies.

El govern alemany va insistir, no obstant això, que Rússia no és "un soci fiable", després de reprendre's els subministraments pel gasoducte i va donar suport a la proposta de la Comissió Europea (CE) de reduir el consum de gas en un 15%, inclòs en aquells països que no depenen de l'energia russa. Segons el Kremlin, les paraules dels dirigents alemanys "contrasten amb la realitat i amb la història dels subministraments".

Peskov ha assegurat que, fins i tot en els "moments més difícils", la part russa continuarà complint amb els seus compromisos.

Quant a l'actual reducció del flux dels subministraments, el representant del Kremlin ha tornat a responsabilitzar d'això "les restriccions il·legals" imposades per països europeus, inclòs Alemanya.

També et pot interessar

stats