El gas rus torna a fluir cap a Alemanya pel conducte Nord Stream 1

La infraestructura opera al 30% de capacitat després d'una parada tècnica de manteniment de deu dies, la qual ha fet pensar la UE en un tancament total del subministrament rus

El gasoducte Nord Stream en una imatge d'arxiu
El gasoducte Nord Stream 1 al pas per Alemanya en una imatge d'arxiu / Hannibal Hanschke (Reuters)
21 de juliol 2022 - 08:40

El gasoducte Nord Stream 1 ha représ el subministrament de gas rus cap a Alemanya després de deu dies de suspensió per treballs de manteniment, segons les dades de flux subministrades per l'operador de la infraestructura.

El gas ha tornat a fluir a les 06:00 hores per la infraestructura, que està operant al 30% de la capacitat màxima de la conducció, segons ha informat el president de l'agència federal de xarxes alemanya. Klaus Müller estima que l'enviament de gas es mantindrà constant en aquest percentatge, uns 530 gigavats a l'hora (GWh), al llarg del dia. 

La parada del gasoducte, la principal via d'entrada de gas per la part oriental de la Unió Europea, mantenia en alerta Brussel·les i particularment Alemanya, per l'alta dependència d'aquest subministrament. El gasoducte va fer una parada el passat 10 de juliol per a executar tasques de manteniment habituals, però les autoritats de Berlín havien expressat en els últims dies preocupació per si la parada tècnica es prolongava, com a un dany col·lateral de les pressions a Rússia en la guerra d'Ucraïna. 

Rússia culpa a les restriccions europees dels problemes del gasoducte

El Nord Stream 1 ha baixat progressivament l'operativitat, que estava en el 40% abans dels treballs de manteniment, per suposats problemes amb equips de bombament i falles tècniques en motors. El Kremlin culpa de la situació a les restriccions imposades a Rússia per països occidentals. "No permeten la reparació d'equips, incloses les turbines que operen en estacions compressores, i fan que algunes unitats actualment no puguen rebre el servei necessari", ha explicat aquest dijous el portaveu del govern rus Dmitri Peskov.

El govern alemany assegura haver rebaixat la dependència del gas rus des del 55% que tenia al febrer al 26% actual, com a resultat dels esforços per a reduir eixes importacions i de la suspensió dels subministraments a través de Nord Stream.

També et pot interessar

stats