El subministrament elèctric de Kíiv i altres ciutats és "molt difícil" després de l'atac massiu amb míssils

Zelenski demana davant l'ONU més defenses aèries després dels últims atacs russos

La falta d'electricitat i aigua corrent a la ciutat ha obligat molts ucraïnesos a abandonar Kherson.
La falta d'electricitat i aigua corrent a la ciutat ha obligat molts ucraïnesos a abandonar Kherson. / Roman Pilipey (Efe)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat que el subministrament elèctric de Kíiv i altres ciutats ucraïneses és "molt difícil" després del nou atac massiu amb míssils comés per Rússia.

"Els ocupants fan tots els possibles perquè la gent patisca, perquè ni tan sols puguem escoltar-nos i veure'ns", ha subratllat Zelenski en el seu discurs nocturn, després d'intervindre per videoconferència en una reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU convocada després dels atacs.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, hi va demanar als seus aliats que li faciliten més defenses aèries i contra míssils en resposta als últims atacs de Rússia, a la qual va acusar de tractar de destruir les infraestructures energètiques del país per a fer patir a milions de persones durant l'hivern.

En el seu últim missatge del dia, el mandatari ha explicat que quan aquest dimecres a la nit va començar a rebre informes sobre la restauració de l'energia, onze àrees del país estaven marcades com "sense electricitat".

Sobre Kíiv, Zelenski ha explicat que es troba en "una situació molt difícil" i els treballs de reparació del subministrament "continuaran durant tota la nit" i s'esperen resultats dijous al matí.

La regió de Txerníhiv també pateix "una situació difícil" i en Txerkassi tota la infraestructura crítica està funcionant i es fan "tots els possibles" per a reprendre el subministrament als consumidors domèstics, ha explicat.

A Odessa el subministrament d'aigua està connectat per complet, però el consum domèstic d'electricitat està al 10%, mentre que a Volín desenes de milers de consumidors estan connectats i es treballa en la resta.

Segons Zelenski, la regió de Lviv estava "completament apagada", però a última hora del dimecres el 90% estava connectada.

També et pot interessar

stats