Almenys tres persones moren en un nou bombardeig a Kíiv

L’atac de l’exèrcit rus ha danyat diverses infraestructures i ha ocasionat tallades en el subministrament d’aigua i electricitat

Imatge de la plaça de la llibertat de Kherson, Ucraïna
Imatge de la plaça de la Llibertat de Kherson, a Ucraïna / Europa Press

L'exèrcit rus ha llançat un nou atac contra Kíiv, amb diverses explosions, segons ha informat aquest dimecres el mitjà local Ukrainska Pravda. Asseguren que s'han sentit diverses explosions en la capital ucraïnesa. Per part de l’administració militar, han confirmat que almenys tres persones han mort i sis han resultat ferides.

Les explosions han afectat diversos districtes de la ciutat i han danyat diverses infraestructures, al mateix temps que han deixat la ciutat sense subministrament d'aigua potable. "Han colpejat una de les infraestructures de la capital. Quedeu-vos als refugis. L'alerta aèria continuarà", ha dit en un missatge de Telegram l'alcalde, Vitali Klitxkó.

D’altra banda, el ministre d’Afers Estrangers d’Ucraïna, Dmitró Kuleba, ha subratllat després de l’atac que "hauria de quedar clar per a aquells que encara tenen dubtes: Rússia ha de ser reconeguda com a estat terrorista en tot el món i Ucraïna ha d'obtindre tots els sistemes de defensa aèria necessaris al més prompte possible", ha declarat.

Els bombardejos han causat tallades elèctriques en tot Ucraïna

Rússia ha centrat els atacs de les últimes setmanes a colpejar les infraestructures ucraïneses. El país, en general, ha començat a patir seriosos problemes en les xarxes de proveïment d'aigua, gas i electricitat, just en l'inici de l'hivern.

Ukrenergo, l'operador de la xarxa de distribució elèctrica d'Ucraïna, ha anunciat a través de Facebook que faran tallades d'emergència en el subministrament d'electricitat en tot el país, i així tractar d’evitar accidents més grossos en cas que hi haja més atacs. L’operador agrega que els equips de reparació, juntament amb les unitats del Servei Estatal d'Emergències, començaran a reparar els danys immediatament després que s’acabe l'alerta aèria.

També et pot interessar

stats