Solidaritat climàtica o suïcidi col·lectiu, és l'advertència que fa l'ONU

Els líders mundials analitzen en la COP27 d'Egipte els reptes del canvi climàtic a què s'enfronta la humanitat

Solidaritat climàtica o suïcidi col·lectiu, és l'advertència que aquests dies fa l'ONU / À Punt NTC

Solidaritat climàtica o suïcidi col·lectiu, és l'advertència que aquests dies fa l'ONU. El conclave mundial més gran pel clima està en marxa i quasi tots els líders mundials han assistit a la COP 27 d'Egipte, i han analitzat els reptes a què ens enfronta el canvi climàtic. "Estem en una autopista cap a l'infern climàtic amb el peu encara en l'accelerador", ha declarat en la cimera el secretari general de l'ONU.

El debat també està molt present a peu de carrer. Des de l’ONU ens demanen acció, responsabilitat, modificar hàbits de consum i passar a l'acció. Les mesures més comunes per a frenar el canvi climàtic estan molt clares: reciclar, caminar més, agafar transport públic... però ens demanen més. Accions com, per exemple, reduir el consum de carn també són importants, solament per a un quilo de carn de vedella necessita vora 14.500 litres d'aigua. O també limitar la roba que ens comprem, ja que la indústria tèxtil és responsable del 8 % de les emissions globals.

Estem educats per a consumir més, produir més i créixer, però, com declara una de les veïnes entrevistades, “els recursos són limitats i l’energia és limitada, per tant, sí o sí haurem de decréixer”. Els tirants i les mànegues curtes al novembre ens indiquen la urgència de passar a l’acció i aplicar aquests canvis.

També et pot interessar

stats