Seül i Tòquio despleguen les forces aèries en acostar-se avions xinesos i russos al seu espai

Encara que els moviments no suposen una incursió a l’espai aeri, són un exemple més de les maniobres navals i aèries que en els últims mesos estan fent-se prop del Japó

L'aproximació d'avions xinesos i russos a l'espai aeri de Corea del Sud i el Japó es produeix en un context en què el Japó ha denunciat en els últims mesos maniobres prop del seu territori.
L'aproximació d'avions xinesos i russos a Corea del Sud i el Japó es produeix en un context en què el Japó ha denunciat en els últims mesos maniobres prop del seu territori / Agència Yonhap (Reuters)

Diverses aeronaus xineses i russes han entrat a les Zones d'Identificació de Defensa Aèria de Corea del Sud i el Japó, un perímetre que determina el desplegament de les forces aèries, sense notificar-ho. Aquests fets han obligat a desplegar, de manera preventiva, els avions de combat de Corea del Sud i el Japó, segons han informat aquests dos països.

Aquests moviments, que en cap cas van suposar una intrusió en l'espai aeri sud-coreà ni tampoc en el nipó, estan repetint-se en la zona per aeronaus russes i xineses. L'executiu japonés ve denunciant en els últims mesos una intensificació de les maniobres navals i aèries xineses prop del seu territori, a les quals s'han sumat en algunes ocasions naus i aeronaus russes.

L'Estat Major Conjunt sud-coreà ha detallat en un comunicat que, en total, dos bombarders xinesos i sis aeronaus russes han penetrat en diferents franges de les Zones d'Identificació de Defensa Aèria en diversos moments.

Segons les mateixes fonts, primerament, dos bombarders H-6 xinesos van fer dues incursions. La primera d’aquestes, cap a les 5:48, hora local (20:48 GMT del dimarts) a uns 126 quilòmetres de la roca de Socotra, una roca submergida a mig camí entre el mar Groc i el de la Xina Oriental i la sobirania de la qual reclamen tant Seül com Pequín, una situació que fa que les respectives Zones d'Identificació de Defensa Aèria se solapen en aquesta zona.

Els dos bombarders H-6 van tornar a penetrar en la Zona d'Identificació de Defensa Aèria sud-coreana a les 6:44 hores (21:44 GMT del dimarts) pel "nord-est de Pohang", ciutat que està a uns 275 quilòmetres al sud-est de Seül, i van estar en la zona uns 15 minuts.

Finalment, el parell de bombarders xinesos i sis aeronaus russes (quatre bombarders Túpolev T-95 i dos caces Sukhoi S-35) van tornar a penetrar en la franja oriental de la Zona d'Identificació de Defensa Aèria sud-coreana, uns 200 quilòmetres al nord-est de l'illa de Ulleung (200 quilòmetres al nord-est de Pohang) cap a les 12:18 hores (3:18 GMT) i van estar en la zona una mica menys de 20 minuts.

També et pot interessar

stats