El Japó lamenta la fissura en el Consell de Seguretat de l'ONU davant els míssils nord-coreans

Rússia i la Xina, membres permanents del Consell amb dret a veto, s'han desmarcat de la condemna generalitzada després del sisé llançament nord-coreà en els últims deu dies

L'ambaixador del Japó davant les Nacions Unides, Motohide Yoshikawa, i el representant de la República de Corea, Hwang Joon-koo
L'ambaixador del Japó davant les Nacions Unides, Motohide Yoshikawa, i el representant de la República de Corea, Hwang Joon-koo / Eduardo Muñoz (Reuters)

El Japó ha lamentat aquest dijous la divisió en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides davant l'augment de llançaments de míssils de Corea del Nord, després que Pionyang disparara dos nous projectils en la seua sisena prova en deu dies.

"És lamentable que el Consell no puga actuar davant aquests actes provocatius, així que continuarem cooperant amb la comunitat internacional perquè Corea del Nord complisca totes les obligacions de les resolucions del Consell", ha dit el viceportaveu governamental nipó Seiji Kihara.

Kihara ha afegit que "no es poden perdonar aquests actes" i ha demanat al Consell que "assumisca la seua responsabilitat i paper de mantindre la pau i la seguretat".

El Consell de Seguretat de l'ONU es va reunir dimecres per a tractar el recent augment dels llançaments de míssils per part del règim nord-coreà i concretament després del llançament el dimarts d'un projectil balístic de mig abast que va sobrevolar territori japonés i va deslligar les crítiques de la comunitat internacional.

La reunió, no obstant això, va posar de manifest la fissura actual en el si de l'organisme, després que Rússia i la Xina, membres permanents del Consell amb dret a veto, es desmarcaren de la condemna generalitzada a aquest assaig.

Pionyang va tornar a llançar altres dos projectils, en aquest cas de curt abast, i va explicar que l'increment d'aquestes activitats són en resposta al desplegament entorn de la península d'un portaavions de propulsió nuclear estatunidenca i les seues maniobres al costat de Seül i Tòquio a la regió.

Després de l'últim llançament nord-coreà, el president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol, va prometre aquest dijous protegir la seguretat del seu país a través d'una forta aliança amb els Estats Units i la cooperació trilateral amb Washington i Tòquio.

També et pot interessar

stats